Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD 2014: Új parancssori szövegkezelés

2017. október 26. - Mercator

Módosították a parancssor szövegkezelését. A parancs begépelésének megkezdésekor azonnal megjelenik egy segítség a begépeltnek megfelelő kezdetű parancsokkal, mellyel biztosan csök­kenthető az elgépelések száma. Emellett a parancssorba szinonimakereső is került.

autocad_2014_parancssor.jpg 

A parancssor helyi menüjének módosításán túl mutató jelentős változás, hogy a parancssori parancs bevitelének megkezdésekor segítséget is kapunk a parancs értelmezéséhez, paraméterezéséhez (lásd a 11. ábrát). A parancsok begépelésének megkezdésekor megjelenik egy lista a parancssor felett, ahonnan kiválaszthatjuk a megfelelő parancsot. Például, ha az L (V) begépelésével a LINE (VONAL) parancsot kezdjük el megadni, akkor a listában láthatóvá válnak a V betűvel kedődő parancsok. Ha a kurzort a LINE (VONAL) felirat fölé mozgatjuk, megjelenik a parancs rövid ismertetése is. Hasonlóan működik a kurzor melletti dinamikus adatbevitel esetén is. Ha a kurzort hosszabban tartjuk a parancs felett, akkor az eszköztipp mellett a bővebb magyarázatot és a rajzi segítséget is megkapjuk.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr5513086768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása