Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD 2018 Biblia (magyar változat) e-book

2017. október 26. - Mercator

1668 oldal/54,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-845-1

Betekintés a könyvbe!

Ez az e-könyv tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2018-as változatának síkbeli és térbeli rajzelemekkel kapcsolatos összes, fontosabb tudnivalóját. Ezek többek közt a dinamikus blokkoknak, dinamikus adatbevitelnek, új palettáknak, nézetbeállításoknak, modellezésnek, pontfelhő kezelésnek, asszociatív rajznézeteknek köszönhetően kissé megszaporodtak már az előző változatban. A kötetben mutatjuk be a telepítést, a rajzi segédeszközök, valamint a koordináta-rendszerek használatát és az állománykezelést, beleértve az Autodesk 360 felhőalapú megoldásainak kezelését is. A kötet végén egy külön fejezetet szentelünk a programmal foglalkozó webhelyeknek, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani…

Az SHX szöveget tartalmazó AutoCAD rajzokból konvertált PDF fájlok importálásakor az SHX szövegek külön bekezdéses szövegobjektumokként olvashatók be (PDFSHXSZÖVEG). Régebben ilyen esetekben a szöveg vonalláncként épült be. Az SHX-szöveg felismerése funkció a Beszúrás szalagra került. Az átalakítás módját itt, a Felismerési beállítások paranccsal adjuk meg.

SZÖVEGBSZÖVEGGÉ parancs az egyenletes sorköz biztosításával alakítja az egysoros szövegeket egyetlen bekezdéses szöveggé.

A rajzmegjelenítés módosításai:

  • Javítottak a sraffozás és a 3DKERINGÉS parancs hatékonyságán.
  • A támogatott grafikus kártyáknak megfelelően egyedileg vezérelhető az élsimítés.
  • Az új képernyőn kívüli területek kiválasztása gyorsabbá teszi a kijelölést, mert a képernyőről kilógó objektumok kijelöléséhez nem kell zoomolni vagy a rajzot mozgatni.
  • A kijelölő gumivonalzó keret színe testre szabható a Beállítások párbeszédpanel Megjelenítés lapján.

A külső referenciákhoz rendszerváltozóval beállítható, hogy a referencia a főrajz mappájából, vagy relatív, illetve teljes elérési útvonallal megadott helyről származik. Új helyre mentéskor a külső referenciák relatív útvonalai frissülnek. Így, illetve a Külső referenciák paletta új útvonal keresési lehetőségeivel a sérült referencia útvonalak problémája is megoldható. A korábbi abszolút elérési útvonal helyett az alapértelmezett beállítás mostantól a relatív útvonal.

A fájlműveletekkel (megnyitás, mentés stb.) kapcsolatos párbeszédpaneleken mostantól a beállított oszlopelrendezést elmenti a program, és legközelebb azt alkalmazza.

Megújították a .dwg formátumot is, ami jelentős hatékonyságnövelést eredményezett a több feliratozási objektumot és nézetablakot tartalmazó rajzok körében.

A 2018-as verzióban megváltozott a képernyőn kívüli területre eső rajzelemek kiválasztási módja, a kiválasztás most már az elvártaknak megfelelően működik nagyítás vagy eltolás műveletek közben is. A funkció ki- és bekapcsolásához használjuk a SELECTIONOFFSCREEN rendszerváltozót.

Bővebben az újdonságokról is

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr913093526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása