Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Photoshop Elements 11: Képek exportálása

2017. október 27. - Mercator

Képeinket más formátumban is menthetjük, mint amiben a katalógusba felvettük őket. Ezek ugyanis lehetnek akár kameránk nyers képformátumában (.raw, .orf stb.), amelyeket csak a képfeldolgozó programok kezelnek, de más célokra, például webes közzétételre, levélmellékletként küldésre, kiadványba építéshez szükséges lehet a kép átalakítása.

photoshop_elements_11_export.jpg

Az exportálást az exportálandó képek kijelölése után, a File/ Export As New File(s) paranccsal, vagy a Ctrl+E billentyűkombinációval indítjuk.

A következő párbeszédpanelen újabb képeket vehetünk fel a listára az Add gombbal, eltávolíthatjuk a feleslegeseket a Remove gombbal, választókapcsolóval adjuk meg a fájltípust (File Type), majd a JPEG formátum választása esetén a képméretet (minőséget) a Photo Size listában, a mentés helyét a Location mezőben. A fájlok megőrzik eredeti nevüket, ha az Original Names rádiógombot nyomjuk be, a Common Base Name választókapcsoló benyomásakor viszont a következő mezőben megadott névalaphoz folyamatosan növekvő sorszámot adva képezi a program a fájlok új nevét.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr213101434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása