Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Access 2013 - Adatbázisok létrehozása (magyar változat) e-book

2017. november 08. - Mercator

327 oldal/14,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-100-1

Betekintés a könyvbe!

Az első fejezetben az Access 2013 szoftverrel kapcsolatos általános tudnivalókat ismertetjük, azokat az alapszolgáltatásokat írjuk le, amelyek ismerete feltétlenül szükséges a program működtetéséhez. Itt ismertetjük a használathoz szükséges parancsok közül az alapvetőket (például az állománykezelést), valamint a segítő és oktató rendszer alkalmazását. Az Access 2013 a Windows 7-10 alatt futó hálózati relációs adatbázis-kezelő program. A szoftverkörnyezetet alkotó Windows operációs rendszer az alatta futó alkalmazások, programok számára egységes kezelői felületet biztosít, így aki még nem ismeri ezt a programot, az is könnyen elsajátíthatja használatát. A kötetben részletesen bemutatjuk a relációs adatbázisok tervezését és létrehozását.

A program segítségével alakítjuk ki az adatbázis táblázatait, objektumait, lekérdezéseit. Ezek elkészítése igen könnyű, kényelmes és kézenfekvő. A lekérdezések SQL (Structured Query Language) nyelvű megjelenítésére, összeállítására, elmentésére is módunk van. A lekérdezések eredményeinek megjelenítésére listakép generátort, vagyis jelentésvarázslót alkalmazhatunk.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr1813204659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása