Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Készítsünk bemutatót Prezivel e-book

2017. november 23. - Mercator

60 oldal/2,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-15-2

Betekintés a könyvbe!

A bemutatókészítő programok uralkodója a Microsoft PowerPoint programja. Hegemón szerepét sem az ingyenesen letölthető nyílt forráskódú (StarOffice, LibreOffice, OpenOffice, EuroOffice Impress), illetve fizetős Presentations programok sem tudták megtörni. Nem is olyan könnyű dolog ez, hiszen e „támadók” ugyanazon elvek mentén épülnek fel, mint a PowerPoint, sőt bizonyos szempontból annak klónjainak tekinthetők.
A magyar fejlesztésű Prezi egészen más úton indult el. A Prezi ötletgazdája, Somlai-Fischer Szabolcs eredeti elképzelése egy olyan program létrehozása volt, amely a PowerPoint lineáris gondolatádatásával szemben a végtelen vásznon (munkaasztalon) elhelyezett témákra, objektumokra ránagyítva, kiemelve hozza azokat az előtérbe, miközben bármikor könnyen visszatérhetünk a teljes projekt áttekintéséhez.
Az ebből kinőtt Prezi programot ma már több millióan használják. Az eredetileg Flash alapú megoldást mára HTML5 technológiájúra cserélték. Ráadásul ez a program, vagy internetes szolgáltatás elérhető a Windows, illetve Macintosh OS X operációs rendszert futtató gépeken egyaránt.
Alap változata elérhető ingyenesen, de sikeres az üzleti célra kidolgozott professzionális megoldás is, amelyet többféle előfizetői konstrukcióban vehetünk igénybe. Természetesen ez utóbbi sokkal több szolgáltatást nyújt, illetve az ebben készített bemutatók nem lesznek alapból nyilvánosak, mint az ingyenes verzióban készítettek, amelyekből viszont sokat meríthetünk. A Prezi használata egyszerű, a megszerzett PowerPoint ismeretek alapján könnyen átállhatunk. Könyvünkben a klasszikus Prezi és Prezi Next változatok, illetve az asztali verzió is szerepelnek.

Bővebben

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr513352067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása