Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Bridge CS6: Képek kötegelt átnevezése

2017. november 25. - Mercator

Gyakori feladat képeink csoportjainak átnevezése. Ez a Windows Intézőjében csak sziszifuszi módon, egyesével oldható meg. A Bridge fájlkezelőben arra is lehetőséget biztosítottak, hogy kijelölés nélkül egy teljes mappa, vagy annak előzetesen kiválasztott képeinek egy meghatározott szabály szerint adjunk nevet. A kötegelt átnevezéshez a helyi vagy az Eszközök menü Kötegelt átnevezés parancsát, illetve a Ctrl+Shift+R billentyűkombinációt használjuk (lásd az ábrát). Itt a Célmappa csoport beállításaival megadhatjuk, hogy az átnevezés helyben, vagy egy másik mappába mozgatással, esetleg másolatkészítéssel történjen.

bridge_cs6_fajlatnevezes.jpg

Beállításainkat elmenthetjük a későbbi felhasználás számára a Mentés gombbal. Az elmentett beállításokat a Készlet listából választva hasznosíthatjuk ismét, a felesleges beállításokat pedig kiválasztásuk után, a Törlés gombbal távolíthatjuk el.

Az Új fájlnevek csoportban adjuk meg a szabályt az átnevezéshez. A szabály összeállításából adódó eredmény azonnal megfigyelhető a párbeszédpanel alján, az Előnézet csoportban. A szabály bővítéséhez kattintsunk a + gombra.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr2613375485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása