Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD 2018 - Megjelenítés (magyar változat) e-book

2017. november 27. - Mercator

224 oldal/11 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-838-3

Betekintés a könyvbe 

Ez az e-könyv összefoglalja az AutoCAD 2018-as változatának megjelenítéssel, nyomtatással, publikálással és internetes közzététellel kapcsolatos tudnivalóit. Korábban e területen kevésbé jelentősnek nevezhető fejlesztéseket végeztek: már az előző változatban kialakították a lapkészleteket, átdolgozták a nyomtatás beállítását. Bevezették a látványstílusokat, javítottak a renderelés és animációkészítés funkciókon is. A 2017-es változattól viszont nézeteket generálhatunk AutoCAD 3D, Inventor és más 3D CAD modellekből. Mindezeket támogatják a (műszerfal helyébe lépett) szalag navigációs, renderelés, anyag, fény paneljei. Bemutatjuk a távoli (Autodesk servert használó) renderelést is.

Az AutoCAD 2017 programban a megnyitott rajzokhoz kérhetjük a lapfüles megjelenést. Nagyobb jelentősége van az új Autodesk 360 szalagnak, amelyen keresztül „felhő alapon” megoszthatjuk rajzainkat, megnyithatjuk, kezelhetjük virtuális Autodesk 360 mappánkat. Ezt a 2016-os verziótól átnevezték A360-nak.

A dokumentumok megoszthatók akár valós időben is, azaz az AutoCAD WS (A360) rendszerben egyszerre többen nézhetik, dolgozhatják fel, szerkeszthetik ugyanazt a rajzot.

A 2015-ös verzióban is találtunk a megjelenítésre vonatkozó újdonságokat. Mindjárt feltűnik az alapértelmezett sötét felhasználói felület, amely a monitor előtti munkánál nem erőlteti meg a szemet annyira, mint a világos beállítás. Könyvünkben viszont a világos felhasználói felületről származó illusztrációkat alkalmaztunk. A két színséma között az Options párbeszédpanel Display lapján válthatunk.

A másik jelentős újdonság, hogy a program kezdőképernyője nemcsak megváltozott, hanem mindig ez a kezdőképernyő jelenik meg, ha új lapot nyitunk a lapfülek sorának végén látható + ikonra kattintva. Ráadásul ez a New Tab lapfül lapozható, a Learn lapon rövid videókat láthatunk az újdonságokról és a legfontosabb funkciókról, illetve elérhetünk néhány online szolgáltatást, míg a második, Create lapon új rajzot nyithatunk (sablon alapján), valamint betölthetünk régebben szerkesztett rajzokat, vagy akár aktiválhatjuk a szoftvert.

A könyvben bemutatjuk a SteeringWheel navigációs kormánykereket, a ViewCube nézetbeállító kockát és az animációkészítő ShowMotion funkciót, valamint az elrendezések közti váltást segítő gyors előnézetet. Szót ejtünk az ingyenes Autodesk Design Review képmegjelenítő programról is. Tárgyaljuk a rajznézetek készítését, beleértve a metszeti és részletnézetek generálását, valamint az új Elrendezés szalag, a lapfülek használatát is.

Részletesen ismertetjük a 2016-os verzióban megújult renderelési alrendszer beállításait is.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7213396797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása