Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

PowerPoint 2013: Diarendező nézet

2017. december 04. - Mercator

Ez a nézet a diák sorrendjének megváltoztatására, egyes diaképek elrejtésére vagy elrejtett diaképek megjelenítésére, a diaképek közötti átmenetek, szövegmegjelenítő effektusok és a kézi vagy az automatikus – felvétellel rögzített – vetítési idő beállítására szolgál.

A Diarendező nézetet a Nézet szalag Diarendező paran­csával vagy az üzem­mód állapotsorban is látható Diarendező ikonjával kapcsoljuk be. Ebben a nézetben jelentősen lecsökken a szalagokról kiadható parancsok száma (az ilyen parancsok szürke ikonnal-parancsnévvel jelennek meg a szalagon).

powerpoint_2013_diarendezo_nezet.jpg

A rendezés során alkalmazhatók az Áttűnések szalag parancsai:

Az Áttűnés ebbe a diába csoportban állítjuk be a diaváltások során alkalmazott animációs hatásokat. Ha előzetesen kiválasztottunk néhány diát (sorozatban egérhúzással – azaz gumivonalzóval körülkerítve – vagy a Shift + kattintással, elemenként a Ctrl + kattintással), akkor ezekre, egyébként az aktuális diára érvényesítjük a beállítást. A beállítást a Mindegyikre gombbal érvényesíthetjük a többi dián is.

A kiválasztott áttűnés ebben a nézetben – ellentétben a többi lenyíló galériával – nem jelenik meg a dián akkor, ha csak a megfelelő minta fölé mozgatjuk a kurzort. Az áttűnés csak a mintára kattintással tekinthető meg, ezzel viszont máris alkalmaztuk a beállítást legalább egy (az aktuális) dián. Van lehetőségünk az egyszerű képváltásra is (Nincs).

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8213425065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása