Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

ProgeCAD 2018 - Blokkok, Xrefek e-book

2018. március 23. - Mercator

Ajánljuk: #ProgeCAD 2018 - Blokkok, Xrefek e-book

77 oldal/2,8 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-38-1

Betekintés a könyvbe!

A blokkok alkalmazásával meggyorsítjuk munkánkat, a tipizálással pontosabbá és áttekinthetővé válnak rajzaink. A blokkok alkalmazásával helyet és újrageneráláshoz szükséges időt takarítunk meg. A blokkokhoz csatolt szöveges információknak (attribútumoknak) a beillesztéskor új értéket adhatunk. A blokkokhoz hiperhivatkozás is kapcsolható.

 

A blokkokkal több, esetenként eltérő típusú rajzelemet egyetlen elemként (blokkdefinícióként) lehet szervezni és kezelni. Minden blokk saját névvel rendelkezik, melyre hivatkozva önállóan lemezre írhatók, tetszőleges rajzba illeszthetők. Ezt kihasználva az ugyanarra a blokkra vonatkozó hivatkozásokkal (azok egyetlen blokkdefinícióként való tárolásával) lemezhely takarítható meg a rajz adatbázisában.

Az attribútumok tájékoztató jellegű, például műszaki vagy marketing információkat, mint rendelési tételszám, tömeg, gyártó neve stb. kapcsolnak a rajz blokkjaihoz. A blokkok segítik a rajzi munka rendszerbe szervezését, a rajz objektumai és a hozzájuk kapcsolódó információk felépítését, illetve rendszerezését.

A 2017-es változat újdonságaként alkalmazhatók az AutoCAD-féle dinamikus blokkok és pontfelhő fájlok. Azonban ezeket egyelőre csak beilleszthetjük, illetve alávetítésként csatolhatjuk. A 2018-as változatban a támogatott fájlformátumok száma egyről ötre emelkedett (viszont a korábbiakhoz hasonlóan csak alávetíthetjük ezeket a fájlokat).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a progeCAD 2018-as változatának blokkokkal és külső referenciákkal kapcsolatos tudnivalóit. Ezek a szalagos felületnek is köszönhetően kissé megváltoztak a 2018-as verzióban. Ebben a változatban a helyben végzett referenciaszerkesztést fejlesztették tovább, mely új szalagfült is kapott. Ezek mellett az alávetítések árnyalhatók, színezhetők, színteleníthetők, halványíthatók. A parancsnevek után általában megadtuk a korábbi magyar nyelvű progeCAD, illetve AutoCAD megfelelő parancsait is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr1813768906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása