Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD 2018 - Rajzmódosítás (magyar változat) e-book

2018. április 06. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD 2018 - Rajzmódosítás (magyar változat) e-book

223 oldal/5,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-841-3

Betekintés a könyvbe!

A rajz a Módosítás és a Formátum menü parancsaival, illetve a Tulajdonságok paletta és a Módosítás vagy a Módosítás II eszköztár ikonjaival szerkeszthető, módosítható. Ez a kötet a rajzelemek törlésével, fogók segítségével történő szerkesztésével, áthelyezésével, többszörözésével, elforgatásával, nagyításával, tükrözésével, lekerekítésével, vágásával, illesztésével, szilárdtestek, felületek szerkesztésével stb. foglalkozik.

Bemutatjuk a program 2008-as változatban megjelent műszerfalának, a 2D és 3D vezérlőpaneljeinek utódjaként fejlesztett szalag használatát, köztük az AutoCAD 2011 programban megjelent új szalagokat is ismertetjük, valamint tárgyaljuk a többszörös mutatók, feliratozási objektumok, a 2012-es verzióban megjelent asszociatív poláris, négyszögletes, útvonal menti kiosztások és az új Kiosztás szalag kezelését is. Az AutoCAD 2013 program a KIOSZT parancs működésében számottevő változást hozott, ezt szintén részletesen tárgyaljuk.

Az AutoCAD 2014 – 2015 programban változtattak a pontfelhők kezelésén és a nyitott vonalláncok lezárásán, amelyre most a Letörés és Lekerekítésparancsok is használhatók.

A 2017-es változatban új beállítási lehetőségeket használhatunk a négyszögletes és poligon revízióbuborékok kialakításához. Módosítottak a fogókkal végezhető szerkesztési műveleteken. Revízióbuborékot egyszerűen létrehozhatunk zárt síkidomokból is. Ilyenkor a revízióbuborék módosításakor az eredeti – létrehozáshoz használt – objektum csúcsponti, körnegyedelő, illetve felezőponti fogóit is alkalmazhatjuk. A revízióbuborék szakaszokkal bővíthető vagy szűkíthető a helyi menü Módosítás parancsával.

Továbbfejlesztették a pontfelhők feldolgozását is. Most már közvetlenül a pontfelhőre is rajzolhatunk, mivel a dinamikus felhasználói koordinátarendszer felismeri a síkokat a pontfelhőben. Továbbfejlesztették a 3D tárgyrasztert is, így már a pontfelhőkből megállapítható jellegzetességeket (él, sarok, tengely stb.) is felhasználhatjuk pontkijelöléshez. A metszet objektum is támogatja a pontfelhőket, amelyekből alaprajzot is készíthetünk.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2018-as, magyar nyelvű változatának rajzelemek módosításával, áthelyezésével, vágásával, nyújtásával, tükrözésével, sokszorosításával, törlésével, szilárdtestek és felületek, pontfelhők kezelésével stb. kapcsolatos tudnivalóit.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr2613813886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása