Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: CorelCAD 2018 - Blokkok, Xrefek e-book

2018. június 12. - Mercator

Ajánljuk: CorelCAD 2018 - Blokkok, Xrefek e-book

72 oldal/3,1 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-70-1

Betekintés a könyvbe!

Ebben az elektronikus könyvben a tervezési munkát megkönnyítő és gyorsító rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát, és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyaljuk.

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csoportokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre, amelyet most a korábbiaknál sokkal könnyebben oszthatunk meg másokkal a Design Resources paletta segítségével.

A blokkok kezelésével kapcsolatos újdonság, hogy a legösszetettebb rajzelemek kivételével beilleszthetünk dinamikus blokkkokat is. Ezeket az AutoCAD programmal készített rajzokból vehetjük át, és egy blokk-rajzelem különböző paraméterekkel végzett beillesztését biztosítják. Például lehet ugyanannak blokknak eltérő méretű, irányú, tükrözött stb. változatából választani, amely tulajdonságokat akár a beillesztés után, listából módosíthatunk.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a CorelCAD 2018 blokkokkal és külső hivatkozásokkal kapcsolatos tudnivalóit.

Kitérünk a kép, dgn, pdf alávetítésekre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr2714042242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása