Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Windows tálca

2018. június 16. - Mercator

A programikonok csoportosítva jelennek meg a tálcán, ha számuk meghaladja a jól követhető, áttekinthető mértéket. A Windows 7-től az operációs rendszer a fájlok megnyitásakor az alkalmazás típusa szerint csoportosítja az ikonokat a Tálcán. Így a dokumentumok sokkal könnyebben megtalálhatók. Például öt Adobe PDF dokumentumot megnyitva, a rendszer a munkafüzetek gyors elérésére szolgáló nyomógombjait egyetlen, Adobe ikon alatt csoportosítja. Az ikon fölé mozgatott kurzor megjeleníti a megnyitott ablakokat, ahonnan az ablak tartalma alapján választhatunk, vagy bezárhatjuk a felesleges ablakot a kurzor alatti mini ablak x ablakzáró ikonjával.
 
Az alkalmazás Tálcán megjelenő ikonjára a bal egérgombbal kattintva, majd a kurzort a mini ablakok felett mozgatva teljes méretben megtekinthetjük a munkaablakok tartalmát, amelyekre kattintva kiválaszthatjuk azt, amelyikben dolgoznánk.
 
A Windows állapotsor-karbantartó szolgáltatása automatikusan elrejti a Tálca állapotsora (az óra melletti terület) nem használt elemeit. Ezek rejtve maradnak, de előhívhatók az értesítési terület kibontási ikonjával vagy automatikusan megjelennek az ikonhoz kapcsolt eszköz használatakor (például vezeték nélküli vagy USB eszköz csatlakozásakor). A Vezérlőpult Tálca és Start menü eszközével az egyes ikonokat mindig láthatóvá, illetve mindig rejtetté tehetünk.
 
Bővebben: https://akonyv.hu/termek/windows-7-biblia/

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr614051584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása