Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD 2018 - Szövegkezelés (magyar változat) e-book

2018. június 19. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD 2018 - Szövegkezelés (magyar változat) e-book

101 oldal/2,8 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-842-0

Betekintés a könyvbe!

Ez az e-könyv tömören összefoglalja az AutoCAD 2018-as változatának szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalóit (amelyek a bekezdéses szövegeknél jó részben megváltoztak a 2010-es verzióban). A 2004-es programváltozatban új bekezdéses szövegszerkesztő ablakot készítettek, amelyben megjelent a Wordhöz hasonló vonalzó, a behúzás és a tabulátorok alkalmazása. A 2005-ös változattól pedig már minden szöveges objektumban alkalmazhatunk frissíthető (illetve automatikusan frissülő, azaz a megváltozott adattartalomhoz igazodó) mezőket is. A 2006-os változatban a bekezdéses szövegszerkesztő formázását dolgozták át.

A 2008-as változatban bevezették a felirat-léptékezési objektumokat, amelynek segítségével az egyes objektumokhoz különféle léptéket állíthatunk be, így az eltérő nagyítású nézetablakokban eltérő méretű objektumokként jelenhetnek meg. Továbbfejlesztették a Szövegformázási eszköztárat, új tulajdonságokat vettek fel ide, illetve megjelent a Bekezdés párbeszédpanel, amely már a szövegszerkesztőkhöz hasonló tulajdonságokat adhat a bekezdésekhez, végül megjelentek a dinamikus és statikus oszlopok (hasábok), amelyek hosszabb szövegek megjelenítésére ideálisak.

A 2015-ös változatban bevezették az automatikusan felismert és bővített bővített számozott listákat a bekezdéses szövegeken (ahogyan az a Microsoft Word szövegszerkesztőből már ismert).

A 2016-os változatban új szövegkeretezési tulajdonság jelent meg a bekezdéses szövegekhez.

A 2018-as verzióban módosítottak a PDF fájlokból beolvasott SHX szövegek átvételén, melyek betűi korábban – nem kis bosszúságra – önálló vonalláncokként jelentek meg. Most ezek egysoros szövegként olvashatók be, de a szintén új SZÖVEGBSZÖVEGGÉ (TXT2MTXT) paranccsal az egysoros szövegeket bekezdéses szövegobjektummá alakíthatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8314057364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása