Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

CorelDRAW X6: OpenType - számstílusok

2017. október 23. - Mercator

Az opcióval a számok megjelenését változtathatjuk meg.

Az Alapértelmezett vonalazás és térköz beállítás a biztosítja a szokásos alapvonalra igazított és térközt alkalmazó elrendezést.

 coreldraw_x6_szamstilusok.jpg

Az Arányos vonalazás (Proportional lining) beállítás a számok tényleges szélességének megfelelő, különböző szélességekkel jeleníti meg a számokat, amely megnyugtató látvány nagyobb szövegrészbe helyezett számok esetében. A számoknak rögzített magassága megegyezik a nagybetűk magasságával, alapvonaluk is közös, nincs eltolás.

A Táblázatos vonalazás (Tabular lining) beállítás a számokat azonos szélességgel, betűtávolsággal és magassággal jeleníti meg. Ezt a tulajdonságot előnyösen alkalmazhatjuk táblázatok esetében.

Az Arányos régi stílus (Proportional Old Style) beállítás a számokat eltérő szélességgel és magassággal, egyes számokat az alapvonalhoz képest eltolva jeleníti meg. Rövidebb szövegekben, a számokat betűkkel kombinálva érdemes alkalmazni.

A Táblázatos régi stílus (Tabular Old Style) beállításnál a számok szélessége azonos, de magasságuk eltérő.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7913057232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása