Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD LT 2019 - Rajzmódosítás (magyar változat) e-book

2018. szeptember 28. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2019 - Rajzmódosítás (magyar változat) e-book

154 oldal/3,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-45-9

Betekintés a könyvbe!

Ez az elektronikus könyv tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2019-es, magyar nyelvű változatának rajzelem-módosítással kapcsolatos tudnivalóit.

A Modify és a Format menü parancsaival, illetve a Properties paletta és a Modify vagy a Modify II eszköztár ikonjaival a rajz szerkeszthető, módosítható. Ezeket a parancsokat megtaláljuk most a Home szalag Modify paneljében is. A rajzmódosítás során is felhasználhatjuk a 2008-as változatban megjelent dinamikus adatbevitelt.

A régóta változatlan kitöltési parancsokat átalakították. Most még kényelmesebben állíthatjuk be a rajzelemek és azokon belüli szigetek kitöltését, amelyek számára egyszerűen háttérszínt és átlátszóság tulajdonságot is megadhatunk. A kitöltés automatikusan követi a kitöltött rajzelem átalakítását. A kitöltési minta a többi rajzelem mögé helyezhető. Mindehhez új szalagokat Sraffozás létrehozása, Sraffozásszerkesztő használhatunk.

A szalagon vagy a Properties palettán beállíthatjuk a kiválasztott, illetve az új rajzelemek átlátszóságát fólia, blokk vagy egy megadott értékre.

Megváltozott az objektumok fogókkal végzett szerkesztése. Egyszerűen, ciklikus parancsismétléssel, vagy helyi menüből új csomó-, illetve fogópontokat illeszthetünk be, áthelyezhetjük a pontot vagy a fogóval kiválasztható szakaszt ívvé alakíthatjuk. A SKETCH paranccsal, szabadkézzel rajzolva vonalláncot hozhatunk létre.  2016-os verzióban továbbfejlesztették a parancselőnézetet a SIMÍT, RADÍR, LÉPTÉK, NYÚJT és FORGAT parancsokhoz. A revízióbuborék szakaszokkal bővíthető vagy szűkíthető a helyi menü Módosítás parancsával.

Az Kiosztás szalaggal a négyszögletes, poláris és az új útvonalkiosztás paraméterezhető. A kiválasztott kiosztásnak megfelelően változik a szalag tartalma is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr5914269859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása