Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: Photoshop CC 2015 - Maszkolástól nyomtatásig (angol változat) e-book

2018. október 23. - Mercator

Ajánljuk: Photoshop CC 2015 - Maszkolástól nyomtatásig (angol változat) e-book

190 oldal/8,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-449-1

Betekintés a könyvbe!

A kiválasztás, vagy más szóval kijelölés során meghatározzuk a kép bizonyos feltételeknek eleget tevő részeit azzal a céllal, hogy a következő műveleteket vagy e kiválasztott területen végezzük el, vagy éppen a kiválasztott területet kizárjuk a következő műveletekből. A kiválasztott területre korlátozhatjuk a festőeszközök hatását, de akár a grafikus szűrőket, effektusokat is ezzel a területi megszorítással hajthatjuk végre. A kiválasztással szinonim fogalom a maszkolás, amely kifejezés a fototechnikából terjedt el. A maszkok átlátszó részei látni engedik a kép maszk alatti részeit, az átlátszatlanok viszont eltakarják, így kivonják az ilyen területet a műveletek alól.

A Photoshop program ezen egyszerű alapfunkciók mellett megengedi a nem teljesen fényáteresztő maszkok használatát is, amellyel például a kiválasztások szegélyén lágy peremet alakíthatunk ki. Ilyenkor a lágy perem területére eső pixeleken a kiválasztás széléhez közeledve egyre kevésbé érvényesülnek a maszkon végzett műveletek, így az eredmény belesimítható az eredeti képbe. A nem teljesen fényáteresztő maszkok úgy működnek, mintha a maszk területére eső pixelek számára megadnánk a kiválasztás fokát, vagyis erősségét. A könyv tárgyalja a Photoshop CS5 változatában megjelent szegélyfinomítást is, amellyel a legfinomabb kijelölési szegélyek (mint a például haj) is a korábbiaknál jóval pontosabban választhatók ki. Bemutatjuk a CC – CC 2015 verziók újdonságait, az új életlenítés szűrőt, a szűrőként alkalmazható Camera Raw bővítményt, a körkörös és elmozdulás életlenítést, a fókuszpontot és más, kisebb újdonságokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr4114317207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása