Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

PowerPoint 2013: Vázlat nézet

2017. november 03. - Mercator

A korábbi változatok Tagolt megjelenítés nézetét a 2002-es változatban felváltotta a Normál nézetben használható Diák/Vázlat ablaktábla, majd a 2013-as változatban a Vázlat nézet. Ebben a címeken és a főszövegen, a bemutató hierarchiáján, a diaképek sorrendjén tudunk vál­toztatni, vagyis a bemutató szöveges tartalmát rendezhetjük el. A bemutató szövegének, szerkezetének elrendezésére, a szöveg bevitelére ez a legmegfelelőbb nézet.

powerpoint_2013_vazlat_nezet.jpg

A PowerPoint 2013-ban ez a nézet a Normál nézet olyan átalakítása, amelyben a Vázlat ablaktábla kerül a Diák ablaktábla helyébe és a Vázlat, valamint a Jegyzet ablaktábla általában felnagyítva, a diaszerkesztő ablaktábla kicsinyítve szerepel. Az ablaktáblák határai egérrel elhúzhatók, hogy a megfelelő méretű tér álljon rendelkezésünkre a munkához a Vázlat ablaktáblában. Nagyobb felbontású monitornál (1024*768 képponttól) kialakíthatunk olyan megosztást is, ahol még szemrontás nélkül egyszerre dolgozhatunk a Vázlat és a diaszerkesztő ablaktáblában.

E nézetben a Vázlat ablaktáblában a bemutató az egyes diák címéből és felsorolt bekezdéseiből, azaz fő szövegéből összeállított vázlatként jelenik meg. A dia sorszáma és ikonja mellett szerepel a dia címe. A lekicsinyített Diaszerkesztő ablaktáblában látjuk ugyanakkor a grafikus elemeket és a beszúrt objektumok ikonjait. A Vázlat ablaktáblában ezekből az objektumokból (kép, táblázat stb.) semmi nem látszik, így cím nélküli diánál előfordulhat, hogy csak a dia száma és szimbóluma látszik a vázlatban. Ha emellett megjelenítjük még az Animációk szalag Animáció munkaablakát is, akkor a Diaszerkesztő ablaktáblában az animált elemek mellett megjelenik a lejátszás sorrendjét jelölő szám is. A lejátszási sorrendet csak az animáció munkaablakban módosíthatjuk, azt a Vázlat ablaktáblában végzett áthelyezések és szerkesztés nem befolyásolja (kivéve az animált elem törlését).

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr1813149894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása