Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD LT: Földrajzi helyek kezelése

2017. november 10. - Mercator

A 2014-es változattól kezdődően sokat segít az építőmérnöki tervezésben, hogy alávetítésként az internetről letölthető úthálózat-térképet, műhold-felvételt, illetve a kettőt egyszerre bemutató hibrid megoldást használhatunk. Az élő, földrajzi referenciát akár több kapcsoló ponttal is azonosíthatjuk. A megfelelő szelvény megkereséséhez szöveges vagy koordináta-alapú keresés alkalmazható. Beállíthatjuk a megfelelő földrajzi koordináta-rendszert is (lásd az ábrát).

autocad_lt_2014_foldrajzi_hely.jpg

A térkép vagy a légifotó megjelenik a rajz alatt. Alapértelmezés szerint a rajz origója a helyjelölőhöz kerül. A térkép megjelenésén a Földrajzi elhelyezkedésszalagfülön módosíthatunk. A helyjelölő később is áthelyezhető, de földrajzi információt hordozó egyéb helyjelölőket is alkalmazhatunk.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr4013228287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása