Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Windows 7: Otthoni csoport

2018. június 28. - Mercator

Egyszerűen létrehozhatunk egy otthoni csoportot, amelynek tagjai közt a legkönnyebb az erőforrásokat – könyvtárakat, nyomtatókat – megosztani (lásd az  ábrát). Otthoni csoportban a legegyszerűbb a megosztás a csoport tagjai közt (a csoport tagjai ráadásul mind Windows 7 rendszert használnak). Az otthoni csoport tagja lesz minden, az otthoni hálózat számítógépein létrehozott fiók, a vendég fiók kivételével. Mindegyik felhasználó saját maga szabályozza a könyvtáraihoz hozzáférést, beállíthatja, hogy a csoport tagjai közül kik azok, akikkel megosztja a könyvtárakat, vagy egyedi fájlokat és mappákat, nem szükséges mindenkivel megosztania ezeket.

windows_7_otthoni_csoport.jpg

A könyvtárak alapértelmezés szerint olvasási joggal kerülnek megosztásra. A hozzáférési szint később módosítható és egyes fájlok, mappák kizárhatók a megosztásból. Ehhez keressük meg a navigációs ablakban a megfelelő mappát, majd adjuk ki a Megosztás ezzel Senki parancsot! A hozzáférési szintet a gombmenü Otthoni csoport  (írás/olvasás), illetve Otthoni csoport  (olvasás) parancsaival állíthatjuk be az adott könyvtárra, mappára.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8614079099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása