Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: GstarCAD 2021 Pro Biblia (angol változat)

2020. december 12. - Mercator

Ajánljuk: GstarCAD 2021 Pro Biblia (angol változat)

1286 oldal/32,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-529-1

Betekintés a könyvbe!

A GstarCAD 2021 Professional Biblia (angol változat) kötet egyben tartalmazza mindazt, amit a külön kiadott kötetek részenként.

Mérnökök, tervezők, műszaki szerkesztők és rajzolók olyan eszközöket kapnak ezzel a szoftverrel kezükbe, amelyekkel más tervezőrendszerek nem, vagy csak elvétve rendelkeznek. A GstarCAD 2021 Professional program minden síkbeli rajzszerkesztési funkció mellett még részlegesen térbeli modellezési feladatokhoz tartozó utasításokkal is rendelkezik (a szilárdtest modellezés, lemezkezelés, dinamikus blokk létrehozás parancsai nem érhetők el, csak a Pro változatban). Ugyanakkor programozható és külső adatbázisokhoz is kapcsolható. E funkciók teszik a gyakorlott felhasználók számára igen hasznossá a programot (akár saját, akár a világszerte több ezer független fejlesztő alkalmazásait, építészeti, gépészeti, kultúrmérnöki stb. rendszereit is futtathatjuk GstarCAD környezetben).

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a GstarCAD 2021-es, angol nyelvű változatának használatához szükséges alapvető tudnivalókat. A Biblia kötet egyben tartalmazza mindezt az ismeretet, amelyet a fentebb bemutatott kötetek, sőt azt egy újabb fejezettel egészítettük ki. Ebben foglaltuk össze a hasznos webhelyeket.

A 2020-as változatban az objektumok tulajdonságainak gyorsabb beállítása érdekében bevezették a Gyorstulajdonságok (Quick Properties) palettát, amely a testre szabható helyen jelenik meg és alkalmas a kiválasztott rajzelem tulajdonságainak lekérdezésére és beállítására is.

A gyorstulajdonságok palettán beállíthatjuk az objektumok alapértelmezett tulajdonságait is.

A 2020-as változatban 20 új parancs jelent meg, illetve jelentősebb továbbfejlesztés történt.

Csak a Pro változatban jelent meg az objektumok gyorsszerkesztésének, méretmódosításának lehetősége, amelyhez a jellegzetes fogópontokat használjuk (ezt már korábban megismerhették az AutoCAD használatában járatos felhasználók).

A 2020-as változatban PDF fájlok is importálhatók, illetve bevezették az IFC (Industry Foundation Classes) fájlok kezelését. A PDF fájlok alávetítésként használhatók.

Bevezettek néhány együttműködést támogató szolgáltatást (naplózás, naplófájlok, mérföldkövek exportálása, változások megjelenítése) is. Ezeket egyetlen kattintással elérhetjük.

A 2021-es változat újdonságai:

Az előző változatban alkalmazott beállítások migrálhatók az új változatba.

  • Új licenckezelőt (GstarCAD License Manager) vezettek be.
  • Az egyéni felhasználói beállítások (felhasználói felület, vonaltípusok, kitöltési minták stb.) importálhatók és exportálhatók, migrálhatók egy korábbi változatból is.
  • Az eszköztár bővíthető egy, a rajzban kijelölt, adott méretarányú sraffozási mintával.
  • Ismét újabb 3D parancsokat vezettek be (például: POLYSOLID, CONVTOMESH, CONVTOSOLID, CONV­TOSURFACE, CONVTO­NURBS, PLANESURF, SURF­OFFSET).
  • A program támogatja a .rcp és .rcs pontfelhő fájlokat. Az ilyen adatok megjelenítéséhez RGB és objektum színeket alkalmazhatunk.
  • Új gyorsmérési funkciót jelent meg a RAPIDDIST paranccsal. Így az az egér mozgatásával gyorsan mérhető a távolság az X, Y tengely mentén, és a szög a 2D objektumok között.
  • Javítottak a vizuális stílusok beállításán, megjelenésén.
  • Átalakították a bekezdéses szövegszerkesztőt.

Extra könyvajánló: e-book csomagunk jelentős kedvezménnyel kapható, ráadásul mindegyik megvásárolt licenc érvényes egyszerre egy asztali és egy mobil eszközön telepítésre, így valójában még jelentős, pénztárca-barát, 50 %-os árkedvezményt is nyújt. Tehát egyet fizet, kettőt kap!

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr9716329480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása