Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Word 2013: Kész szövegek bevitele

2017. október 19. - Mercator

Az AutoText (Kész szöveg)eszköztár a Word 97-ben jelent meg. Az innen elérhető parancsok újabban jelentős átalakítással megtalálhatók a Beszúrás szalag Kész modulok } Építőelem-szervező párbeszédpaneljében. A szövegtár-elem felvételéhez a szöveg kijelölése után a Kész modulok / Kijelölt rész mentése a kész szövegek közé parancsát adjuk ki (lásd az ábrát).

word_2013_kesz_szoveg_letrehozasa.jpg

A parancs kiadását követően megjelenő párbeszédpanelen a dokumentumban kijelölt kész szöveget még egy galéria részévé is tehetjük, ahonnan a dokumentum megfelelő helyére (például a fej- vagy láblécbe), illetve különleges objektumaként (például vízjelként) illeszthetjük be. A szövegtár-elemet a Leírás mezőben tájékoztató leírással egészíthetjük ki, amely segíthet az elem későbbi alkalmazása során.

Például készíthetünk olyan bejegyzést, amelynek ELTE a neve és a szövegtár-bejegyzés beillesztésekor a dokumentumba az „Eötvös Loránd Tudományegyetem” szöveg kerül (lásd az ábrát).

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7713023966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása