Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Publisher 2013: Menüszalag testre szabása

2017. november 06. - Mercator

A korábbi Word változatokkal szemben a 2007-es verzió testre szabása igazán bonyolult, „pilótavizsgás” feladat volt. A szalagok beállításához ugyanis több lépéses XML szerkesztést kellett végrehajtani. A szalagokat, mint a felhasználói felület elemeit más szoftvergyártók is átvették (például így működik az AutoCAD program is), de ott megoldották a szalagok módosítását a grafikus felhasználói felületen, vagyis a program szerkesztése közben. Ezt az újdonságot is megkaptuk az Office 2010 programjaival. Ugyanez a testre szabási módszer szintén alkalmazható a Publisher 2013 programban.

publisher_2013_menuszalag_testreszabasa.jpg 

A Publisher beállításai párbeszédpanel Menüszalag testre­szabása kategóriájában most már a szerkesztés közben is módosíthatunk a szalagokon.

A párbeszédpanel Választható parancsok helye listában állítjuk be, honnan vesszük fel a szalagelemeket. Itt megtaláljuk az összes parancsot vagy akár a menüszalagon nem szereplő parancsok csoportját is. Az itt kiválasztott elemet a Felvétel gombbal másoljuk át a Menüszalag testreszabása listában kiválasztott csoport szalagjára. A szalag aktuális elemei kinyitható-bezárható ágakkal, fastruktúrában jelennek meg a jobb oldali ablaktáblában. Minden egyes lap a legalsó szintig kibontható. Ezek közt a másolt elemet húzással, vagy a nyíl gombokkal helyezhetjük át. A feleslegessé vált vezérlőelemeket az Eltávolítás gombbal törölhetjük a szalagról.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr4113194482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása