Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Excel 2013: Power View jelentések

2017. november 17. - Mercator

Az Windows 8 RT változatával telepített Excel verziókban a következőkben bemutatott szolgáltatások nem használhatók. A Power View az Excel 2013 olyan, beépülő alapú kiegészítése, amelynek segítségével a döntéseket jobban támogató kimutatásokat, diagramokat (sőt Bing térkép-alapú kartodiagramokat) hozhatunk létre. Használatához szükséges az ingyenes Silverlight szoftver előzetes telepítése is.

 excel_2013_power_view.jpg

A Power View beépülővel intuitív, eseti jelentéskészítést támogató interaktív adatfeltárási, adatmegjelenítési és adatábrázolási funkcióhoz jutunk. A Power View az SQL Server 2012 SP1 adatbázis-kezelő Microsoft SharePoint Server Enterprise Edition kiadáshoz készült Reporting Services bővítményének részeként a Microsoft SharePoint 2010 és 2013 rendszerben is elérhető.

A Power View jelentések  megjeleníthetők és felhasználhatók:

  • Az adatokat és a Power View jelentést tartalmazó munkafüzetben.
  • Speciális SharePoint dokumentumtárban (PowerPivot dokumentumtár RDLX kiterjesztésű állományai). Ezek nem másolhatók Excel munkafüzetbe és Excel XLSX fájlokat sem képesek megnyitni. Ugyanakkor a Power View munkalapot tartalmazó XLSX munkafüzet az Office 365-ben a SharePoint dokumentumtárba menthető és ott megnyitható. A Power View-lapok csak az Excel 2013 programban módosíthatók.
  • Az SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS) példányaiban rendszerbe állított táblázatos modellekben.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7013293465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása