Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD LT 2018 - Blokkok, Xrefek (magyar változat) e-book

2017. november 18. - Mercator

165 oldal/6,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-824-6

Betekintés a könyvbe!

A kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csoportokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre, amelyet most a korábbiaknál sokkal könnyebben oszthatunk meg másokkal a DesignCenter és annak online szolgáltatása segítségével. A blokkbeillesztés is egyszerűsödött az eszközpaletta megjelenésével.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2018 változatának blokkokkal és külső hivatkozásokkal kapcsolatos tudnivalóit (amelyek szintén változtak az új verzióban). Természetesen a program szinte összes funkciójára érvényes, hogy a kijelölés és a dinamikus adatbevitel újdonságai mindenhol, itt is hasznosíthatók. Újdonság a dinamikus blokk is, amelyeket már az AutoCAD LT 2008-tól is készíthetünk, míg a 2006-os változatban csak beilleszthetünk ilyen, az AutoCAD 2006-ban készített objektumokat. Ugyanakkor néhány tucat kész dinamikus blokkot kapunk a program beépített palettáin. Az ilyen blokkok legalább egy tulajdonsága készletből választható a beillesztés során.

Kitérünk a dwf, dgn, pdf alávetítésekre és a parametrikus tervezés vonatkozásaira is.

Szintén tárgyaljuk a 2015-ös változatban megváltozott földrajzi hely kezelést is, amellyel nemcsak pontosan jelölhetjük helyzetünket, illetve az objektumok földrajzi elhelyezkedését, hanem online térképszolgáltatásból származó útvonalas, légifotó, vagy hibrid megjelenésű térképet is rajzunk alá vetíthetünk.

Bemutatjuk a 2017-es verzióban megjelent PDF importálási lehetőségeket is.

A 2018-as változatban a külső referenciák elérési útjának kezelése módosult.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr9513300213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása