Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Excel 2013: Feltételes összegzés

2017. december 02. - Mercator

A Feltételes összegzés bővítmény már nem része az Excel 2010-2013-as alkalmazásnak. Az Excel régebbi verzióiban a Feltételes összegzés varázslóbővítménnyel a megadott feltételeknek megfelelő értékek összegét kiszámító képleteket lehetett írni. Ezt a funkciót a függvényvarázsló és számos új függvény, például a SUMIF és a SUMIFs váltja fel.

 excel_2013_felteteles_osszegzes.jpg

A varázslóval létrehozott képletek továbbra is működnek az Excel 2013 alkalmazásban, azonban más módon szerkeszthetők. A 2013-as változatban tehát – a kereséshez hasonlóan – szintén „csak” annyi a változás, hogy nem kapunk segítséget az összegzőfüggvény összeállításához. Azonban ezt a függvényt is használhatjuk a 2013-as változatban is, vagy éppen átvehetjük a korábbi verziókban összeállított függvényt (lásd az ábrán).

Az ábrán látható képletet tömbképletként kell rögzítenünk. Azaz, ha végeztünk az =SZUM(HA($B$2:$B$8="vájár";$E$2:$E$8;0)) képlet rögzítésével a szerkesztőlécen, akkor mindenképpen nyomjuk meg a Ctrl+Shift+Enter billentyűkombinációt! Ha a képletet a szerkesztőléc  Beírás gombjával rögzítjük, akkor az #ÉRTÉK! hibaértéket kapjuk eredményül.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr6113410509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása