Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

GroupWise 8: Postafiók méretének ellenőrzése

2017. december 03. - Mercator

A vállalati-intézményi levelező rendszerek felhasználói előbb vagy utóbb valamennyien szembesülnek azzal, hogy a számukra, pontosabban leveleik számára biztosított tárhely véges. A Groupwise rendszerben, amikor postafiókunk kihasználtsága meghaladja a 95 %-ot, üzenetet kapunk, hogy mindaddig nem küldhetünk e-mail üzenetet, amíg tárhely-felszabadítással nem gondoskodunk nagyobb területről. Persze a gondon segíthetünk archiválással, vagy az intézményi előírások, házirend egyedi módosításával - kiharcolva a kedvezőbb kvótát -, de a probléma így is, bár később ismét felmerülhet.

 groupwise8_tarolomeret.JPG

A Groupwise beépített szolgáltatása biztosítja a postafiók méret ellenőrzését és a felesleges levelek könnyű eltávolítását. Ehhez adjuk ki az Eszközök menü Postafiók méretének ellenőrzése parancsát! A Postafiók tárolóméret-információ párbeszédpanelen megjelenik a postafiók aktív mérete és maximális tárolókapacitása. A Megtekintés csoportban választhatunk a postafiók főbb "rekeszei" közül, amelyek üzenetei méret szerint rendezve jelennek meg a párbeszédpanel alsó ablakrészében. Itt kettős kattintással megnyithatjuk az egyes leveleket és a kijelölt leveleket a jobb oldali gombokkal archívumba helyezhetjük, vagy a feleslegeseket törölhetjük. Így gyorsan felszabadítható a szükséges tárterület.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8213412675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása