Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD: Eszközpaletta

2017. december 15. - Mercator

A 2013-as változattól a parancsok kiadását és kész modulok beillesztését meggyorsító eszközpaletta, a parancssorhoz hasonlóan átlátszóvá tehető. Az eszközpalettát az Eszközök menü Paletták / Eszközpaletták, illetve a parancssor ESZKÖZPALETTÁK parancsával vagy a Ctrl+3 billentyűkombinációval, illetve a Központi eszköztár, vagy a Nézet szalag Paletták nyomógombjával jelenítjük meg, vagy rejtjük el. Az eszközpaletta ablak alapértelmezés szerint a jobb oldali vezérlőpanel-sor, vagyis a műszerfal alatt jelenik meg, de húzással áthelyezhető.

 autocad_2013_eszkozpaletta.jpg

Az eszközpaletta ablaka használaton kívül a minimális méretűre zsugorítható a jobb oldali címoszlop Automatikus elrejtés ikonjával. Ekkor a teljes eszközpaletta ablak egyetlen cím­oszloppá zsugorodik, de automatikusan kinyílik, ha e fölé mozgatjuk a mutatót. Az állandóan teljes méretű ablakot az Automatikus elrejtés ikonnal állítjuk be. Ilyenkor folyamatosan takarjuk a rajzot, de az eszközpaletta ablak a Design­Centerhez hasonlóan az ablak szegélyének elhúzásával átméretezhető és áthelyezhető, illetve átlátszóvá is tehető.

Az eszközpaletta is segíti az előre elkészített elemek újrafelhasználását, például azonos blokkok, kitöltési minták alkalmazását a különböző rajzokban. Saját eszközpalettát is kialakíthatunk (egyes blokkok elhelyezésével, vagy egy teljes DesignCenter ág felvételével – ezt a testre szabással foglalkozó kötetben tárgyaljuk). 

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr4713501949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása