Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: Adobe #Photoshop CC Biblia (magyar változat)

2017. december 30. - Mercator

1098 oldal/57,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-09-1

Betekintés a könyvbe: https://akonyv.hu/termek/adobe-photoshop-cc-biblia-magyar-valtozat/

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében továbbra is forgalmazzuk a négykötetes Adobe Photoshop CC (azaz Photoshop CC 2018) könyvsorozatunkat, amelyet azonban most egyetlen kötetben és hasznos kiegészítéssel kibővítve adunk ki. Ez köszönhető az Adobe Acrobat X verziójának is, mellyel a kötetet kisebb méretben tudtuk előállítani. A kötet végén összefoglaltuk azokat a webhelyeket, amelyeket tanácsos a programmal foglalkozóknak felkeresni. Ezeken a webhelyeken ugyanis értékes tartalmat, műveleteket, ecseteket, tippeket, trükköket, technikákat, oktatóanyagokat, mintapéldákat találnak, valamint eljuthatnak olyan fórumokra is, ahol segítséget kaphatnak a felmerülő problémák megoldásához.

Az Adobe Photoshop CC (2017. októberi kiadás) újdonságai

Rengeteg kisebb-nagyobb újdonság jelent meg. A programhoz csak bérleti konstrukcióban lehet hozzájutni, azonban ekkor havi 12,3 euró fejében megkapjuk a Photoshop Lightroom CC Classic változatot és 20 GB felhőbeli tárhelyet is. A „fotós csomag” megrendelése esetén havi 24,6 euróért a mobil változatú Photoshop Lightroom CC-t, illetve 1 TB tárhelyet is kapunk.

Több helyen beavatkozva általános teljesítménynövelést értek el. Az új változat gyorsabban töltődik be, általában rövidebb idő alatt válaszol. Gyorsabb lett a nagy fájlok mentése is.

Elérhetővé tették a felhőszolgáltatásként futtatott Lightroom CC fényképeket. Az alkalmazásból egyenesen a Photoshopba vihetők a fényképek a kereső- vagy kezdőképernyőn keresztül. A szinkronizált fényképek bárhonnan elérhetők.

Átalakították az ecsetek kezelését. Az ecsetek most tetszőleges sorrendben menthetők, csoportosításukhoz almappákat hozhatunk létre. Előnézetük méretezhető. Menthetjük a stílust is (opacitással, folyatással, keverési móddal és színnel).

Javítottak az ecsetkezelés sebességén.

Új simítási algoritmust vezettek be az ecsetvonásokhoz, mely a beállítósávon érhető el. Új ecsettulajdonságot (ecsetpóráz) is bevezettek.

Az új görbületrajzoló toll eszközzel a görbék gyorsabban, pontosabban hozhatók létre. A szegmensek a Bezier-fogók nélkül, húzással áthelyezhetők, hasonlóan az Illustrator görbületrajzoló eszközéhez.

Javítottak a görbevonalak megjelenésén, amelyhez láthatóságot segítő színt és vastagságot választhatunk.

Az Adobe, Apple, Google és Microsoft új betűtípus-technológiáival változtathatunk a támogatott betűtípusok vastagságán, magasságán, dőlésén. Kialakíthatunk más jellemzők alapján is változatokat.

Új gyorsmegosztási menü jelent meg a dokumentum összeolvasztott példányának megosztására, amelyet végezhetünk e-mailben, szövegként, közösségi hálózaton stb.

Módosítottak a rétegkezelésen. Most már nem kell húzással átrendezni a rétegeket a vágólapon keresztül végzett csoportos másolás után, mert az eredeti sorrend megmarad, akár dokumentumon belül, akár másik dokumentumba másolunk.

Kibővítették az eszköztippeket, melyeket a kurzort egy eszköz fölé egy eszköz fölé mozgatva kapunk.

360 fokos panorámaképek szerkeszthetők és exportálhatók, mindezt egy gömbi munkaterület belsejében pásztázva, nagyítva megjelenített valósághűbb előnézet mellett. A program ehhez kezeli a külső gyártók megjelenítőinek fontos metaadatait is.

Továbbfejlesztették a Tulajdonságok panelt, melyben módosítható lett a sortávolság, a szövegtulajdonságok több kijelölt réteggel is szerkeszthetők.

A szövegek beilleszthetők egyszerű szövegként is.

Mesterséges intelligenciával támogatják a nagyítást.

Bevezették a szimmetrikus festést.

Az Adobe Stock-kellékek címének és licencelési állapotának figyelembe vételével kereshetünk hasonló elemeket.

A Microsoft Dial natív támogatásának köszönhetően egér használata nélkül is gyorsan elérhetők a fontos vezérlők. Így vezérelhetjük az ecsetparamétereket (keménységet, opacitást, folyatást, simítást) is.

A Photoshop mostantól támogatja az Apple macOS 10.13 és iOS 11.0 rendszereiben ajánlott HEIF (High Efficiency Image File) formátumot. Az iPhone 7 Plus és más jövőbeni eszközökben használt mélységi információk felhasználásával mélységélességi hatást kelthet a lencseéletlenítési szűrővel.

Javítottak a kijelölés és maszkolás műveletein, a szegélyek finomításán az algoritmusok átalakításával és a teljesítmény fokozásával. Így a beavatkozások határa még kevésbé vehető észre, az eredmény pontosabb és valósághűbb, még hasonló elő- és hátterek mellett is. A használhatóságot fokozták a hatékonyabb Gyorsmaszkkal és az intuitívabb nézetmód-beállításokkal.

Tartalomérzékeny vágást és kitöltést alkalmazhatunk a szegélyeken is.

Változtattak a .png fájlok tömörítésén.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr2213533829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása