Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD LT 2015 - Blokkok, Xrefek e-book

2018. április 02. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2015 - Blokkok, Xrefek e-book

 

154 oldal/5,9 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-293-0

Betekintés a könyvbe!

A kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

A blokkok rajzelemeket foglalnak össze, és önálló rajzelemként viselkednek, tehát másolhatók, nagyíthatók, forgathatók stb. Célszerű az ismétlődő (esetleg több rajzban is előforduló) rajzelem-csoportokat összevonni blokkokba. Például ilyenek a gépészeti szerelvények, bútorok, elektromos berendezések, nyílászárók. Ezekből saját elemkönyvtárakat hozhatunk létre, amelyet most a korábbiaknál sokkal könnyebben oszthatunk meg másokkal a DesignCenter és annak online szolgáltatása segítségével. A blokkbeillesztés is egyszerűsödött az eszközpaletta megjelenésével.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2015 változatának blokkokkal és külső hivatkozásokkal kapcsolatos tudnivalóit (amelyek szintén változtak az új verzióban). Természetesen a program szinte összes funkciójára érvényes, hogy a kijelölés és a dinamikus adatbevitel újdonságai mindenhol, itt is hasznosíthatók. Újdonság a dinamikus blokk is, amelyeket már az AutoCAD LT 2008-tól is készíthetünk, míg a 2006-os változatban csak beilleszthetünk ilyen, az AutoCAD 2006-ban készített objektumokat. Ugyanakkor néhány tucat kész dinamikus blokkot kapunk a program beépített palettáin. Az ilyen blokkok legalább egy tulajdonsága készletből választható a beillesztés során.

Kitérünk a dwf, dgn, pdf alávetítésekre és a parametrikus tervezés vonatkozásaira is.

Szintén tárgyaljuk a 2015-ös változatban megváltozott földrajzi hely kezelést is, amellyel nemcsak pontosan jelölhetjük helyzetünket, illetve az objektumok földrajzi elhelyezkedését, hanem online térképszolgáltatásból származó útvonalas, légifotó, vagy hibrid megjelenésű térképet is rajzunk alá vetíthetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr6613799436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása