Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD LT 2018 - Kezdő lépések (angol változat) e-book

2018. április 20. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2018 - Kezdő lépések (angol változat) e-book

306 oldal/13,5 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-848-2

Betekintés a könyvbe!

Ez az e-könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2018-as változatának rajzelemek létrehozásával kapcsolatos alapvető tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. Az újdonságokon túl bemutatjuk a program környezetét, telepítését, a súgó kezelését, a projektek létrehozását, a rajzi segédeszközök és a koordináta rendszerek alkalmazását, valamint az adatbevitel módját és a pontos rajzolás módszereit. Részletesen tárgyaljuk az A360 felhőbeli szolgáltatás elérését rajzok megosztását is.

A 2018-as változat újdonságai:

Az SHX szöveget tartalmazó AutoCAD rajzokból konvertált PDF fájlok importálásakor az SHX szövegek külön bekezdéses szövegobjektumokként olvashatók be (PDFSHXTEXT). Régebben ilyen esetekben a szöveg vonalláncként épült be. A Recognize SHX Text funkció az Insert szalagra került. Az átalakítás módját itt, a Recognition Settings paranccsal adjuk meg.

A TXT2MTXT parancs az egyenletes sorköz biztosításával alakítja az egysoros szövegeket egyetlen bekezdéses szöveggé.

A külső referenciákhoz rendszerváltozóval beállítható, hogy a referencia a főrajz mappájából, vagy relatív, illetve teljes elérési útvonallal megadott helyről származik. Új helyre mentéskor a külső referenciák relatív útvonalai frissülnek. Így, illetve az External References paletta új útvonal keresési lehetőségeivel a sérült referencia útvonalak problémája is megoldható. A korábbi abszolút elérési útvonal helyett az alapértelmezett beállítás mostantól a relatív útvonal.

A fájlműveletekkel (megnyitás, mentés stb.) kapcsolatos párbeszédpaneleken mostantól a beállított oszlopelrendezést elmenti a program, és legközelebb azt alkalmazza.

A program támogatja a nagyfelbontású (4K) monitorokat. A felhasználói felület elemei ezeken is megfelelően jelennek meg, több eddig nem átméretezhető párbeszédpanelt (például Drafting Settings) és palettát átméretezhetővé tettek.

A fóliavezérlő lista alapértelmezés szerint megjelenik a gyors­elérési eszköztárban. Be- és kikapcsolható a gyors­elérési eszköztár menüjében.

Az élsimítás és a támogatott grafikai beállításai mostantól egymástól függetlenül vezérelhetők.

Az objektumok létrehozásakor és szerkesztésekor megjelenő narancssárga gumivonal színe testre szabható.

Az állapotsorban egy rendszerváltozó módosulásakor megjelenő rendszerváltozó figyelő ikon helyi menüt kapott. Itt jelennek meg a figyelmeztetések a rendszerváltozók módosulására, a helyi menüből pedig megjeleníthető a Rendszerváltozó-figyelő párbeszédpanel. Itt egyszerűen beállíthatjuk az értesítő szövegbuborékot és a módosított változók visszaállíthatók az alapértelmezett értékre.

A 2018-as verzióban megváltozott a képernyőn kívüli területre eső rajzelemek kiválasztási módja, a kiválasztás most már az elvártaknak megfelelően működik nagyítás vagy eltolás műveletek közben is. A funkció ki- és bekapcsolásához használjuk a SELECTIONOFFSCREEN rendszerváltozót.

Megújították a .dwg formátumot is, ami jelentős hatékonyságnövelést eredményezett a több feliratozási objektumot és nézetablakot tartalmazó rajzok körében.

A köztes 2017.1 verzióban megjelent öt új parancs (HIGHLIGHTNEW, ONLINEDESIGNSHARE, PDFSHXTEXT, – PDFSHXTEXT, TXT2MTXT) és négy új rendszerváltozó. A 2018-as verzióban megjelent egy új parancs (APPSTORE) és négy új rendszerváltozó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr6913850506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása