Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Új hírlevelünk jelent meg

2018. május 01. - Mercator

Új hírlevelünk jelent meg

mail

Többet|Gyorsabban|Kevesebbért

 

Elektronikus Könyvkiadó

"Termékünk a tudás, missziónk a megosztása"

 

 

Hírlevél 2018. április 30.

 

 

Kérjük, ossza meg másokkal is! e-könyv: peterybooks és akonyv  Szoftverblog  Twitter  Google+  Facebook Instagram  Pinterest  Tumblr

 

Kedves Látogató,

Ön a 2018/1. hírlevelünket olvassa, melyet azért kapott meg, mert korábban érdeklődött termékeink iránt és regisztrált honlapunkon. Ha nem kér további hírlevelet, a levél alján látható hivatkozásra kattintva leiratkozhat. Ha tetszik szolgáltatásunk, kérjük, hívja fel ismerősei figyelmét is a regisztrációra!

A célunk, hogy túlságos megterhelés nélkül tájékoztassuk Önöket kiadónk és a leggyakrabban használt szoftverek újdonságairól, valamint hasznos tippeket, trükköket, technikákat mutassunk be. Ennek érdekében feliratkozott olvasóinknak havonta küldjük a hírlevelet, amely a szoftverblog napi frissítésű linkjeire utaló hivatkozásokat és a friss könyvmegjelenések értesítőit tartalmazza.

A "vásárlói kosár" értékének növelése és a vásárlás egyszerűsítése érdekében a legkeresettebb programcsomagok köteteit egy csomagba összekészítve, további jelentős árengedménnyel áruljuk:

Csomagok

Új webáruházunk

Itt új szolgáltatást is bevezettünk: az érdeklődő vevők saját kívánságlistát állíthatnak össze a számukra fontos kötetekből, amelyeket később, tetszőleges időpontban külön, vagy együtt vásárolhatnak meg. 

Elindítottuk Ajánlók ajándéka programunkat. Ez annyit jelent, hogy minden Vevőnk, aki új megrendelőt szerez, egy újabb - nem ingyenes - szépirodalmi kötetünket kapja ajándékba.
Ez a program minden megvalósult ajánlást külön díjaz, és a visszavonásig érvényes.
Kérjük ezért, minél több helyen ajánljon minket.
Vevőinket pedig megkérdezzük ajánlója e-mail címéről, hogy teljesíthessük ígéretünket.
 
Extra könyvajánló: E-book csomagjaink jelentős kedvezménnyel kaphatók, ráadásul mindegyik megvásárolt licenc érvényes egyszerre egy asztali és egy mobil eszközön telepítésre, így valójában még jelentős, pénztárca-barát, 50 %-os árkedvezményt is nyújt. Tehát egyet fizet, kettőt kap!
 
 

A fejlécben jelzett közösségi oldalakon naponta teszünk közzé informatikai híreket, szoftverhasználati tippeket, trükköket. Ha nem szeretik a megosztó és túlburjánzó Facebookot, vagy a G+oldalakat, akkor ugyanezeket a híreket sokkal rövidebben elérhetik Twitter fiókunkon keresztül. Kérjük regisztráljanak: https://twitter.com/MercatorStudio 

Újabb blogjaink

Két újabb blogunkban az informatikával, telekommunikációval kapcsolatos, napi frissítési híreket tesszük közzé, helyenként kommentálva:

ict-tipp.blog.hu

it-tippek.blogger.hu

 

Ajándéknak ajánljuk

Klasszikusok CD-n 1.

303 kötet, 64334 oldal, 353 MB – formátum: PDF.

Klasszikus szépirodalmi gyűjtemény. Csak  CD-n szállítjuk, PayPal, vagy előre utalásos módon lehet kifizetni, viszont nem számítunk fel szállítási költséget (csak ez a tétel újabb, a fentieken felüli 2000 Ft-os kedvezmény), amelyet majd nem tartalmaz a számla.

 

Klasszikusok CD-n 2.

Az 1. CD kibővítve.

396 kötet, 82173 oldal, 435 MB – formátum: PDF.

Klasszikus szépirodalmi gyűjtemény. Csak  CD-n szállítjuk, PayPal, vagy előre utalásos módon lehet kifizetni, viszont nem számítunk fel szállítási költséget (csak ez a tétel újabb, a fentieken felüli 2000 Ft-os kedvezmény), amelyet majd nem tartalmaz a számla.

 

Közelmúltban jelent meg, illetve került kínálatunkba

 

Jókai Mór: Enyim, tied, övé (ingyenes)

Karinthy Frigyes összes költeménye  

Rejtő Jenő: Az előretolt helyőrség

 

AutoCAD 2019 Biblia (magyar változat)

LibreOffice 6 Biblia

ZWCAD 2018 Biblia (angol változat)

ZWCAD 2018 Biblia (magyar változat)

ZWCAD 2017 Biblia (angol változat)

ZWCAD 2017 Biblia (magyar változat)

ZWCAD Classic 2015 Biblia (angol változat)

ZWCAD Classic 2015 Biblia (magyar változat)

TurboCAD Expert 2017 Biblia

EuroOffice 2017 Biblia 

ProgeCAD 2018 Biblia

ProgeCAD 2017 Biblia

GstarCAD 2018 Pro Biblia (magyar változat)

GstarCAD 2018 Pro Biblia

GstarCAD 2018 Std Biblia (magyar változat)

GstarCAD 2018 Std Biblia

GstarCAD 2017 Pro Biblia (magyar változat)

GstarCAD 2017 Pro Biblia

TurboCAD Deluxe 2D/3D 2017 Biblia

IntelliCAD 8 Biblia

Készítsünk bemutatót Prezivel

Microsoft Project - Projektvezetés

EuroOffice 2017 Biblia

Adobe Creative Cloud 2018 (magyar változat) 

Adobe Creative Cloud 2018 (angol változat)

 

Előkészületben (megjelenésük a következő napokban, hetekben várható)

AutoCAD 2019 (angol változat)

AutoCAD LT 2019 (angol változat)

AutoCAD LT 2019 (magyar változat)

TurboCAD Platinum

CorelCAD 2018

Softmaker Office 

 

 


Szoftverblog cikkek

 

Photoshop CS6: Mentés a háttérben

Most már nem kell várakozni a Mentés parancs kiadása után, mert a Beállítások párbeszédpanel Fájlkezelés kategóriájában beállít­hatjuk a Mentés a háttérben lehetőséget. Így a mentés alatt is folyamatosan dolgozhatunk.

Nagyméretű fájlok rendszeres mentése esetén ezt az alapértelmezett beállítást érdemes kikapcsolni (legalábbis a program súgója szerint, ha a Photoshop programtól a lehető legkonzisztensebb teljesítményt várjuk).


Photoshop Lightroom 5: Radial szűrő

A kép lényegi részei sokszor beleolvadnak a háttérbe, különösen, ha a háttér színei, valamint a környezeti textúrák nem térnek el jelentősen a képen bemutatott fontos témától.

A tárgy kiemelésére jól használható a Photoshop CC verzióból átvett sugaras szűrő. Ennek segítségével egy húzással meghatározott ellipszis alakú területen belül, vagy azon kívül (Invert Mask) módosíthatunk az expozíció, kontraszt, telítettség, világosság, és az élesség tulajdonságokon.


CorelDRAW X4: Új szövegkezelés

Teljesen átdolgozták a szöveg formázását. Most a korábbi párbeszédpaneles beállítás helyett itt is dokkoló ablakot alkalmazhatunk. A bekezdések formázására a Szöveg menü Bekezdésformázás parancsával megjelenített dokkoló ablakot használjuk (lásd az ábrát). Bekezdéses szövegeken itt beállíthatjuk az igazítást,a térközöket,a behúzásokat. Grafikus szövegeken csak az igazítás állítható.


CorelDRAW X6: Új igazítási segédvonalak

 

 

 

Átmeneti segédvonalakat használhatunk rajzelemek mozgatásához, méretezéséhez, létrehozásához. Az átmeneti segédvonalak a létező, vagy az éppen rajzolt objektum (amelyhez igazítunk, illesztünk) körül jelennek meg. Segítségükkel az új vagy átalakított rajzelem igazítható a létező rajzelemek jellegzetes pontjaihoz (befoglalójának keretéhez, középvonalához). Tehát ellentétben a vonalzóból kihúzható segédvonalakkal, ezek objektumhoz kapcsolódnak.

Bővebben...

AutoCAD 2012: Bejelentkezés a WS rendszerbe

Amikor bármilyen online műveletet kezdeményezünk (például rajzot akarunk feltölteni a Feltöltés paranccsal), akkor a rendszer előbb elvégzi a bejelentkeztetést. A User Namemezőben adjuk meg a regisztráció során rögzített felhasználói nevünket, a Password mezőben adjuk meg a jogosultsági jelszót (ha elfelejtettük volna, kattintsunk a forgot your password hivatkozásra).

Bővebben...

Illustrator CC: Képek az ecsetekben

Egyéni ecsetvonásokat alakíthatunk ki úgy is, hogy az ecsetvonást egy raszteres kép ismétlődő elemeiből határozzuk meg. Az ilyen ecsetvonástípus alkalmazható, mint művészi, mintázat és szórás típusú ecset. Az ilyen ecsetek bármely más ecsethez hasonlóan működnek, ugyanúgy beállíthatjuk az ecsetvonás hagyományos tulajdonságait. A grafikaecsethez meghatározott képek a festett vonal alakzatát követik, nyúlnak, rövidülnek, elfordulnak.

Az ábrán egy hangyát ábrázoló raszterképből hoztunk létre szóróecsetet Az ecset akkor működik igazán jól, ha a mintát adó raszterképet pontosan vágjuk körül, esetleg még a vektorizálására is szükség lehet (ezt alkalmaztuk az ábrán is).


Photoshop Lightroom 4: Új proof megjelenítés

Develop modulban a View menü Soft Proofing almenüjében beállítható módon, a képernyőn megjelenő ellenőrző minta nyújt segítséget a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a nyomatok és a webes tartalmak mindig a lehető legjobban jelennek meg. Beállíthatjuk a színtér figyelmeztetést (Gamut warning) is, hogy láthatóvá váljanak, a különböző (képernyős és nyomtatható) színterekben nem megjeleníthető színek.

A Soft-proofing szolgáltatással már mintanyomat készítése nélkül, a monitorunkon is megnézhetjük a várható végeredményt.


Excel 2013: Inquire

Az Office Professional Plus felhasználói igazán látványos, interaktív adatmegjelenítési lehetőséghez jutottak a Power View funkcióval. Az ilyen felhasználók használhatják még a PowerPivot for Excel és Inquire (Érdeklődés) beépülőt is, amelyekkel az adatok még jobban, eredményesebben elemezhetők. Az Excel 2013-ban megjelent új Inquire bővítmény, amellyel a korábbiakhoz képest sokkal több lehetőségünk nyílik a munkafüzet elemzésére, hibáinak, rejtett celláinak megkeresésére. A bővítmény külön, Inquire nevű szalagon teszi elérhetővé eszközeit. Némi hátránya is van, ha használjuk, mellette nem lapozgathatunk a munkafüzet lapjai között.

Bővebben...

CorelDRAW X6: Oldalszámozás

 

 

 

Többoldalas dokumentumok esetén különösen hasznos a Layout menü Insert Page Numberalmenüjének parancsaival beszúrható oldalszámozás. Ez az objektum általában a mesteroldalra kerül, ilyenkor bármely új oldal beillesztésekor, vagy létező oldal törlésekor aktualizálódik tartalma. Az objektum bármely lapon áthelyezhető, de mivel mesteroldalon található, ezzel az összes lapon áthelyezzük. Ugyanez vonatkozik egységes formázására is. A beillesztéskor választhatjuk az összes oldalon megjelenés (On All Pages) helyett – ha páros oldalt szerkesztünk – a páros oldalon megjelenést (On All Even Pages), illetve páratlan oldal szerkesztésekor az On All Odd Pages parancsot. Így pontosan beállíthatjuk többoldalas kiadvá­nyokhoz a szembenálló tartalmat.

Bővebben...

OpenOffice: Dokumentum-helyreállítás

Előfordulhat, hogy a programfutás áramszünet vagy más hiba miatt megszakad. Ilyenkor a dokumentum helyreállítható az előző automatikus mentésből. Ha legközelebb megnyitjuk a programot, a megjelenő ablakban választhatjuk ki a helyreállítandó dokumentumot, amelyet aztán a Helyreállítás gombbal javíthatunk ki (lásd az ábrát).

A sikeres javítás után a kijavított dokumentumot a Tovább gombbal olvashatjuk be.





Új kampányunk

Egyedüli kínálatunk megválaszolja a még függő kérdéseket hat különböző gyártó Office programjaival kapcsolatban.  

Kattintson ide!

Ha ez sok(k), vagy vizsgázni készül, akkor az ECDL a segítség.

 

Köszönjük megtisztelő figyelmüket és reméljük viszontlátjuk Önöket  valamelyik webáruházunkban:

peterybooks

akonyv

Hasonló, de friss cikkeinket és érdekes híreket találnak G+ oldalunkon, valamint Twitter, TumblrPinterest fiókunkban is, kérjük, csatlakozzanak! 

 

Dr. Pétery Kristóf, PhD, MBA

Mercator Stúdió

 

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65613/2013.

--
www.akonyv.hu www.peterybooks.hu | Kapcsolatmessage
--
Nem kér további hírlevelet?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7913882182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása