Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Photoshop Lightroom: Képek közzététele

2018. május 09. - Mercator

photoshop_lightroom_3_kepek_kozzetetele.jpg

A 3. változattól a képek és képgyűjtemények egyszerűen, egyetlen kattintással megoszthatók a legnagyobb képmegosztó oldalakon (Facebook, Flicker, SmugMug), akár a webböngészőnk megnyitása nélkül is. A rendszert felkészítették arra, hogy más képmegosztó portálok is elkészítsék a megosztáshoz szükséges beépülőiket és azt telepíthessük a programhoz.

Mindezt úgy, hogy még a webböngészőnket sem kell megnyitnunk. A megfelelő gombokat a munkaablak bal oldalán megjelenő Publish Services panelben találjuk. Persze e szolgáltatás eléréséhez előbb regisztrálnunk kell magunkat a szolgáltató oldalán, aztán a gombok jobb oldalán látható Set Up vagy a panel címsorából megjeleníthető menü Go to Publishing Manager, illetve Set Up parancsaival meg kell teremtenünk a kapcsolatot a regisztrált oldallal (lásd az ábrát). Ez alatt értjük a fiókazonosító adatok meghatározását, a tárolás helyét, formátumát, a képek minőségét, valamint beállíthatunk olyan paramétereket is, amelyek a képekkel kapcsolatos EXIF adatok megjelenítésére, a képek védelmére vonatkoznak. Például beállíthatjuk, hogy mindegyik kép megkapja a megadott vízjelet a copyright információkkal. A folyamatot tesztelhetjük is a Hard Drive céllal saját merevlemezünkre publikálva.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr3913901650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása