Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD LT 2019 - Fóliák, tulajdonságok (magyar változat) e-book

2018. május 26. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2019 - Fóliák, tulajdonságok (magyar változat) e-book

104 oldal/3,3 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-40-4

Betekintés a könyvbe!

Az előző kötetekben megismerkedtünk AutoCAD LT 2019 programmal létrehozható egyszerűbb rajzelemekkel. A kialakított objektumok jellegzetességei közé tartoznak azok színei, vonaltípusa és az, hogy az adott rajzelem melyik fólián helyezkedik el. A korábbiak szerint létrehozott rajzelemek e jellemzők alapértelmezés szerinti értéket kaptak. Ebben a kötetben áttekintjük, hogyan tudjuk ezeket a jellemzőket megváltoztatni, újakat létrehozni, meglévőket megszüntetni és a létező rajzelemekhez kapcsolni.

A rajzi információ szervezését támogatja a fóliák használata és a rajzelemek fóliákon rendszerezése. A fóliák egyfajta rajzi réteget képviselnek, amelyeken a különböző jellegű rajzi információk csoportosíthatók és szervezhetők. Alkalmazásuk az írásvetítőknél használatos átlátszó fóliákhoz hasonlítható, a szükséges részleteket tartalmazó fóliát a vetítőre helyezzük, a feleslegeseket levesszük (anélkül, hogy a rajtuk lévő információ sérülne, illetve bármiféle torzulást szenvedne).

A fóliák kezelése a 2010-es változatban jobban változott az előző változathoz képest, hiszen a 2007-es változatban beépítették a Format menübe a korábbi Express Tools parancsait (ennek telepítése a 2017-es program telepítése során választható). A 2008-as változatban pedig megjelentek a fóliatulajdonság felülírások. A 2009-es változatban ismét módosítottak a fóliatulajdonság kezelőn is, a Layer Properties Manager párbeszédpanel helyett, transzparens módon használható palettaként jelenik meg, amelynek szűrő ablakrésze bezárható és kinyitható.

A 2011-es változatban új fóliatulajdonság, az átlátszóság jelent meg. A 2018-as verziótól a fóliatulajdonság kezelő megjeleníthető a gyorselérési eszköztárban is. Így a legfontosabb fóliatulajdonságok gyorsabban állíthatók be.

A kötetben tárgyaljuk az egyéni vonaltípusok létrehozását is.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2019-es változatának fóliakezeléssel és rajzobjektumok tulajdonságaival kapcsolatos tudnivalóit. Ezek nem sokat változtak az előző, 2018-as verzióhoz képest. Pontosabban a 2019-es változatban megjelentek a dwg fájlok automatikus összehasonlításával kapcsolatos parancsok, amelyek alapját a rajzelemek tulajdonságai képezik, ezért ezeket e kötetben mutatjuk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr9414003582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása