Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

InDesign: Objektumok, töredékek kezelése

2018. június 08. - Mercator

A CS2 változattól egyedülálló módon az objektumok bármely kombinációja egyszerű húzással átmásolható akár egy elektronikus levélbe, akár az Adobe Bridge munkaablakába. Ilyenkor ezek a Bridge ablakban „snippet” néven, .inds kiterjesztéssel jelennek meg és azonnal elérhetővé válnak a Bridge vagy a Version Cue csoportos verziókövető rendszeren mindazon munkatársak számára, akik az adott mappához olvasási joggal rendelkeznek. Az ilyen objektumok feldolgozása a másik irányban is hasonlóan egyszerű, egyszerűen át kell húznunk azokat például a Bridge ablakából az InDesign dokumentumablakába, ahol az elrendezést kialakítjuk.

indesign_cs2_toredekek.jpg

Azért a Bridge ablakát javasoljuk a művelethez, mert ebben ellenőrizhető, nagyítható és többször felhasználható módon jelennek meg ezek a töredékek (lásd az ábrát). Ha ezeket a töredékeket behelyezzük egy új munkaterületre, akkor az InDesign úgy alakítja át az eredeti objektumokat és formázásokat (stílus, betűtípus, stb.), hogy azok illeszkedjenek az új oldalhoz.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8614031644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása