Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

AutoCAD LT 2019 - Rajzelemek (magyar változat) e-book

2018. július 05. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2019 - Rajzelemek (magyar változat) e-book

151 oldal/3,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-43-5

Betekintés a könyvbe!

A termelékenység növelése javára alakították ki a dinamikus adatbevitelt, így a grafikus mutató mellett érhetők el a parancssor egyes funkciói és a visszajelzést is itt kapjuk. A dinamikus prompt a rajzolt görbe jellegzetességeit jeleníti meg az aktuális pont mellett, és lehetőségeket biztosít a rajzolási opciók választására. A mutató bevitel (pointer input) a kurzor koordinátáit jeleníti meg a mutató mellett. Hasonlóan működik, de a méretvonalhoz kapcsolódva jelenik meg a méretbevitel (dimension input). Beállíthatjuk a kijelölt objektumok színnel, vonaltípussal, halványítással jelölését. A QuickCalc segédeszközzel a rajzról felvett értékekkel végezhetünk számításokat, válthatunk mértékegységeket.

Az AutoCAD programhoz hasonlóan adatkapcsolatot hozhatunk létre a rajzba épített és Excel táblázatok között. A táblázatokat pedig megtörhetjük, így többhasábossá alakíthatjuk.

A 2009-es változatban megjelent Microsoft Office-szerű vezérlőelem, a szalag most csak kisebb változásokon esett át. A kitöltési minták létrehozásához és módosításához jelent meg egy-egy új szalag. Ezen kívül az AutoCAD programmal való kompatibilitás érdekében jelent meg a Parametric menü és szalag, viszont a parametrikus tervezést az LT-ben még nem alkalmazhatjuk, csak a kényszereket jeleníthetjük meg.

Ez az e-könyv az AutoCAD LT 2019 rajzelemeit ismerteti és bemutatja azok létrehozási módját. Ez igazából csak a revízióbuborék esetében változott a 2016-os verzióban, illetve két új rajzelem, a középjel és középvonal jelent meg a 2017-es verzióban. Az összetettebb rajzelemek létrehozásával és az elemi rajzelemek módosításával a későbbi fejezetekben foglalkozunk. A parancsokat négyféleképpen adhatjuk ki: menüből, helyi menüből, egérrel ikonra kattintva és a parancssorba begépelve. Az AutoCAD 2014 programban módosított parancssor-kezelést, a parancskiadás módját az „AutoCAD LT 2019 – kezdő lépések” című kötetben a „Parancsmegadás” és „Adatbevi

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr1914094029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása