Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Word: Közzététel PDF-ben és XPS-ben

2018. július 08. - Mercator

A PDF az Adobe hordozható, ingyenes olvasóval is megtekinthető, a nyomdai kommunikációban kiválóan hasznosítható (minden szüksége nyomdai információt tartalmazó), többféleképpen védhető, és számos más hasznos tulajdonsággal rendelkező formátuma. Ha ezt választjuk, akkor meglepve tapasztaljuk, hogy csak egy erősen lebutított változattal találkozunk, amelyhez jelszavas védelmet sem állíthatunk be.

Ha ilyenre lenne szükségünk, akkor szerezzük be az Adobe Acrobat programot (jelenleg több mint 100 ezer forint). Ha viszont van Acrobatunk, akkor telepíthetjük a hozzáadott Word beépülő modult, amely rengeteg beállítási lehetőséget biztosít. A 2016-os változattól erre sincs szükség.

Az XPS (XML Paper Specifi­cation) szintén nyomtatásra előkészített, rögzített, lapelren­dezést leíró formátum, amellyel a Microsoft nyilván a konkurens formátumot szeretné leváltani. Mérete viszont saját (béta változaton alapuló) tesztjeink szerint a PDF-nek olykor a hatszorosát is eléri.

A 2007-es változattól lecserélt fájl­publikációs párbeszédpanelről is látszik, hogy a megmaradt párbeszéd­pane­lek csak kissé módosultak (ez esetben csupán annyi történt, hogy az Eszközök gomb máshová került és eltűnt a fájlkeresés lehetősége).

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr6614100131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása