Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Illustrator: Vizuális fájlböngésző

2018. augusztus 03. - Mercator

A CS2 változatig csak a konkurens programok segítették a fájlmegnyitást az állományok mintaképének megjelenítésével. A korábbi Illustrator verziókban erre más cégek fejlesztéseit használhattuk, míg a 10.0-ás változatban ez a fontos szolgáltatás is az Illustrator, illetve a Photoshop része lett. A CS változatban módosítottak az állomány-böngészőn, mely a képek rangsorolását is biztosítja.
Ebből nőtt ki az Adobe Bridge, amely komplett állománykezelő alkalmazás, önállóan is megtalálható, indítható a Windows XP Start menüjéből, a Minden program almenüből. Ebben nézőképet láthatunk az Adobe fájlformátumokról, megtekinthető az Adobe Version Cue projekt, valamint szerkeszthetők a fájlokhoz tartozó metaadatok.

illustrator_cs2_vizualis_fajlbongeszo.jpg

Az Adobe Bridge JavaScript nyelven programozható, ez felhasználható a munkafolyamatok automatizálására is.
A fájlböngésző most teljesen új, önálló ablakban jelenik meg és saját menüsort is kapott, amelyben főként az egyébként a Fájl menüben megtalálható parancsokat adhatjuk ki. A képböngésző a szerkesztőablak (Vezérlőpult paletta) jobb felső sarkában található   Ugrás a Bridge programra gombra kattintva, illetve a Fájl/Tallózás paranccsal vagy a Ctrl+Shift+O billentyűkombinációval indítható, és az ablak alján látható ikonnal, valamint a Nézet menüjében, valamint a szűrés gombbal legördíthető menüben megtalálható parancsokkal befolyásolhatjuk működését, a megtalált képfájlok megjelenési módját (lásd az ábrát).

A fájlokat a hagyományos módon, a Ctrl billentyű nyomva tartása közben végzett kattintással is kiválaszthatjuk. Hasznos szolgáltatás a Címke vagy a helyi menü parancsaival a kép különböző színű címkézése, illetve a képek minősítése után az ablakban megjelenő fájlok szűrése. Az így megjelölt fájlok mellett kis csillagok jelzik a minősítést, valamint színes sáv mutatja a kategóriát, amelyek szűrési feltételként felhasználhatók.

Bővebben

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr9714159047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása