Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD LT 2018 - Rajzméretezés (angol változat) e-book

2018. október 01. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2018 - Rajzméretezés (angol változat)  e-book

102 oldal/2,0 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-851-2

Betekintés a könyvbe!

Az AutoCAD programok egyik legkiforrottabb szolgáltatása a méretezés. Ennek a funkciónak segítségével a rajzot pontos méretadatokkal látjuk el, melyek tartalmazhatnak pontosság, tűrés, alternatív mértékegység adatokat. A legkevésbé ez a szolgáltatás módosult a korábbi verziókban. Most a szövegekhez hasonlóan itt is hátteret alkalmazhatunk a megírások kiemelésére, illetve a méreteket is a többi objektum elé helyezhetjük.

A 2006-os változatban pedig megjelent az ívhossz méretezés és a törtvonalú sugárméretezés is.

A 2008-as változat újdonsága volt e területen a többszörös mutató, a méretvonal távolságok beállítása és a méretvonalak megszakítása a kereszteződéseknél, illetve a méretszövegek kiemelése. Ezek az AutoCAD programmal egy időben jelentek meg, tehát az LT most nem “követő” helyzetben van. A 2013-as verzióban a feliratozásfigyelő szolgáltatás jelent meg, amely figyelmeztet az asszociativitásukat elvesztett méret objektumokra.

A 2016-os változatban megszűnt a DIM1 parancs, a DIM parancsot pedig jelentősen átdolgozták. Ugyancsak megváltozott a méretezési rendszerváltozók lekérdezésének módja is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8914275537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása