Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD LT 2016 - Megjelenítés (magyar változat) e-book

2018. december 13. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2016 - Megjelenítés (magyar változat) e-book

125 oldal/6,7 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-400-2

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthetően összefoglalja az AutoCAD LT 2016 megjelenítéssel, nyomtatással, publikálással és internetes közzététellel kapcsolatos tudnivalóit. Ez utóbbit kissé átdolgozták a korábbi változatokhoz képest. Bemutatjuk az új navigációs kormánykereket és a mintaképek használatát is.

Már korábban megjelent a papírtérben az állapotsorban a Maximize Viewport ikon, amellyel a kiválasztott nézetablakot munkaablak méretűre nagyíthatjuk, majd a Minimize Viewport ikonnal lekicsinyíthetjük ismét eredeti méretére. Az összetett rajzok könnyebben kezelhetők, ha elnevezett nézetablakokat használunk.

A 2006-os változatban tovább egyszerűsítették a nyomtatási párbeszédpanelt. Az új oldalbeállítás varázslóval kényelmesebb a rajz alapbeállításait meghatározni. Továbbfejlesztették a DWF formátumot is (DWFx), amellyel egyszerűen közzétehetők rajzaink. Az ilyen formátumú rajzokat az új (ingyenes) Autodesk DWF Viewer, az Express Viewer program utódja segítségével az AutoCAD, vagy AutoCAD LT programmal nem rendelkező felhasználók is megtekinthetik. Ráadásul most megjelent az ingyenes megjelenítők még újabb, tökéletesített változata az Autodesk Design Review alkalmazás is.

Az AutoCAD LT 2011 programban a megjelenítési funkciók csak kissé változtak: megjelent a Navigációs sáv, áthelyezték a Munkaterületek eszköztárat stb.

Az AutoCAD LT 2011 programban a DWFx, valamint PDF kimeneteket, sőt azok bemenetét is továbbfejlesztették. Már a 2010-es változattól a PDF fájlokat is használhatjuk alávetítésként. A megjelenítéshez tartozó másik újdonság a felhasználói felület újabb átalakítása.

A megjelenítésben is hozott újdonságot az AutoCAD LT 2012. Ebben a változatban jelentek meg az AutoCAD 2005-ben feltűnt lapkészletek, amelyek nagy segítséget nyújtanak a méretesebb projektek tervdokumentációinak kezelésében. Az AutoCAD LT 2016 megoldása teljesen kompatibilis az AutoCAD megvalósításával, beleértve a közzétételt, valamint a dwf, dwfx és pdf exportálást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8714475790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása