Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: Access 2019 Biblia (magyar változat) e-book

2018. december 16. - Mercator

Ajánljuk: Access 2019 Biblia (magyar változat) e-book

812 oldal/31 MB, formátum: PDF

ISBN 978-615-5867-10-1

Betekintés a könyvbe!

Ez a könyv a Microsoft Access 2019-es változatával foglalkozik. Most az Office Access 2019 programot egy kötetben ismertetjük. Az első fejezetben az Access 2019 szoftverrel kapcsolatos általános tudnivalókat ismertetjük, azokat az alapszolgáltatásokat írjuk le, amelyek ismerete feltétlenül szükséges a program működtetéséhez. Itt ismertetjük a használathoz szükséges parancsok közül az alapvetőket (például az állománykezelést), valamint a segítő és oktató rendszer alkalmazását. Az Access 2019 a Windows 10 alatt futó hálózati relációs adatbázis-kezelő program. A szoftverkörnyezetet alkotó Windows operációs rendszer az alatta futó alkalmazások, programok számára egységes kezelői felületet biztosít, így aki még nem ismeri ezt a programot, az is könnyen elsajátíthatja használatát. A kötetben részletesen bemutatjuk a relációs adatbázisok tervezését és létrehozását.

Az Access 2019 programban új adattípus és diagramformák jelentek meg, valamint ismét támogatják a dBase formátumot. A Tulajdonságlap nagyszámú elemeinek áttekinthetősége érdekében rendezhetővé tették a lap tartalmát.

Módosítottak az ODBC adatbázisokhoz kapcsolódás módján is. Mostantól a megszakadt kapcsolatokat egyrészt hibaüzenet jelzi, másrészt a program automatikusan megkísérli az újracsatlakoztatást.

Új címkenév tulajdonság jelent meg a Tulajdonságlap elemei közt.

A Windows Narrátor felismeri a Keresőmezők és kombinált listák állapotát (hogy összecsukott és kibontott). Ugyanígy olvashatók a beállítások, valamint a szűrő, illetve űrlap vezérlők állapota is.

A program segítségével alakítjuk ki az adatbázis táblázatait, objektumait, lekérdezéseit. Ezek elkészítése igen könnyű, kényelmes és kézenfekvő. A lekérdezések SQL (Structured Query Language) nyelvű megjelenítésére, összeállítására, elmentésére is módunk van. A lekérdezések eredményeinek megjelenítésére listakép generátort, vagyis jelentésvarázslót alkalmazhatunk.

A kötet végén összefoglaltuk azokat a webhelyeket, amelyeket tanácsos a programmal foglalkozóknak felkeresni. Ezeken a webhelyeken ugyanis értékes tartalmat, tippeket, trükköket, technikákat, oktatóanyagokat, mintapéldákat találnak, valamint eljuthatnak olyan fórumokra is, ahol segítséget kaphatnak a felmerülő problémák megoldásához. Ehhez elegendő a megfelelő hiperhivatkozásra kattintani.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr6214490318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása