Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: CorelCAD 2018 - Fóliák, tulajdonságok e-book

2018. december 29. - Mercator

Ajánljuk: CorelCAD 2018 - Fóliák, tulajdonságok e-book

77 oldal/2,7 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-71-8

Betekintés a könyvbe!

Az előző e-könyvekben megismerkedtünk CorelCAD 2018 programmal létrehozható egyszerűbb rajzelemekkel. A kialakított objektumok jellegzetességei közé tartoznak azok színei, vonaltípusa és az, hogy az adott rajzelem melyik fólián helyezkedik el. A korábbiak szerint létrehozott rajzelemek e jellemzők alapértelmezés szerinti értéket kaptak. Ebben a kötetben áttekintjük, hogyan tudjuk ezeket a jellemzőket megváltoztatni, újakat létrehozni, meglévőket megszüntetni és a létező rajzelemekhez kapcsolni.
A rajzi információ szervezését, a rajzelemek funkció, anyag, vagy más tulajdonságaik szerinti csoportosítását támogatja a fóliák használata, és a rajzelemek fóliákon rendszerezése. A fóliák egyfajta rajzi réteget képviselnek, amelyeken a különböző jellegű rajzi információk csoportosíthatók és szervezhetők. Alkalmazásuk az írásvetítőknél használatos átlátszó fóliákhoz hasonlítható, a szükséges részleteket tartalmazó fóliát a vetítőre helyezzük, a feleslegeseket levesszük (anélkül, hogy a rajtuk lévő információ sérülne, illetve bármiféle torzulást szenvedne).
A kötetben tárgyaljuk az egyéni vonaltípusok létrehozását, valamint a 2017-es verzióban bevezetett fóliaállapot kezelését is. Ez utóbbival a fóliák és elmentett tulajdonságaik könnyen átvihetők egy másik rajzba.

A 2018-as változatban a vágólap kezelés során választhatunk, hogy a vágólap tartalmát eredeti vagy az aktuális fóliára illesztjük be.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8914520500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása