Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: CorelCAD 2018 - Kezdő lépések e-book

2019. március 20. - Mercator

Ajánljuk: CorelCAD 2018 - Kezdő lépések e-book

135 oldal/4,2 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-72-5

Betekintés a könyvbe!

A CorelCAD 2018 professzionális térbeli (háromdimenziós) műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók, publikálhatók, közzétehetők az interneten. A szoftver által kezelt DWG formátum széleskörűen ismert. A CorelCAD program tudásában és árában az iparági vezető AutoCAD és kétdimenziós LT változata közé pozicionálható. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

A CorelCAD 2018 főbb újdonságai:

  • Új, lefelé kompatibilis fájltípus, R2018 .dwg jelent meg.
  • A Helix paranccsal két- vagy háromdimenziós spirálokat hozhatunk létre.
  • A blokkok beillesztési alappontja módosítható.
  • Továbbfejlesztették a többszörös vonalak létrehozását, bővítését, használatát.
  • CSV formátumban exportálhatóvá tették a rajzban használt táblázatokat.
  • A kijelölések szaggatott vonalas kiemelését színezéssel váltották fel.
  • A kiválasztott rajzelemek mozgatására a Shift+kurzormougató nyíl billentyűkombinációt használhatjuk.
  • A Copy paranccsal az aktuális fóliáról másolhatunk, illetve ide illeszthetünk be a Paste to Active Layer paranccsal.
  • A táblázatok numerikus tartalmával Sum, Average, Count függvények felhasználásával aritmetikai műveleteket végezhetünk.
  • A felhasználói koordinátarendszer xy síkja automatikusan, dinamikusan igazodik a 2D rajzelemek kiválasztott lapjaihoz.
  • A 3D rajzelemek módosításához új fogókat használhatunk. Új beállítások is megjelentek meg az ilyen objektumok módosításához a Properties panelen.

A könnyebb kezelhetőség és az árcsökkentés érdekében most a CorelCAD 2018-as változatát több kötetben tárgyaljuk. A program használatához szükséges alapismereteket a CorelCAD 2018 – Kezdő lépések című kötetben ismertettük.

A CorelCAD 2018 – Rajzelemek című kötet foglalkozik a rajz létrehozásával, az alapvető objektumok kialakításával, a CorelCAD 2018 – Fóliák, tulajdonságok kötet tárgyalja a rajzi rétegek kialakítását, felhasználási területeit és szempontjait.

A CorelCAD 2018 – Blokkok című kötet a rajzelemek csoportosítását, „újrahasznosítását”, elemkönyvtárak használatát és a rajzok közötti kereszthivatkozásokat tárgyalja.

A CorelCAD 2018 – Rajzmódosítás című kötet írja le a programmal létrehozott alapvető rajzelemek módosításának legkülönbözőbb típusait (a vágást, a nyújtást, a tükrözést, a megtörést, a letörést stb.).

A CorelCAD 2018 – Megjelenítés című kötet foglalkozik a rajz különböző képernyős és nyomtatási megjelenítési módjaival, a rajzgépek használatával.

A CorelCAD 2018 – Rajzméretezés és szövegkezelés című kötetben a rajzméretezéssel és szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalók mellett bemutatjuk a működést szabályozó méretezési rendszerváltozókat is (amelyek egyébként nagyrészt AutoCAD kompatibilisek).

A CorelCAD 2018 – Testre szabás, beállítások című kötet ismerteti a program optimális használatához szükséges előkészítő munkákat, illetve a hordozható licenc használatát, valamint átfogó parancs-összefoglalót adunk, így ez a kötet bizonyos mértékig gyorsreferenciaként is használható.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja a CorelCAD 2018-as változatának alapvető tudnivalóit, amelyek feltétlenül szükségesek a program használatához. A parancsnevek után megadtuk a magyar nyelvű AutoCAD LT megfelelő parancsait is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr8314702404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása