Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD 2019 - Fóliák, tulajdonságok (angol változat) e-book

2019. április 19. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD 2019 - Fóliák, tulajdonságok (angol változat) e-book

116 oldal/3,2 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-73-2

Betekintés a könyvbe!

A kialakított objektumok jellegzetességei közé tartoznak színük, vonaltípusuk és az, hogy az adott rajzelem melyik fólián helyezkedik el. A korábbiak szerint létrehozott rajzelemek e jellemzők alapértelmezés szerinti értéket kaptak. Ez az e-könyv áttekinti, hogyan tudjuk ezeket a jellemzőket megváltoztatni, újakat létrehozni, meglévőket megszüntetni és a létező rajzelemekhez kapcsolni.

A rajzi információ szervezését támogatja a fóliák használata és a rajzelemek fóliákon rendszerezése. A fóliák egyfajta rajzi réteget képviselnek, amelyeken a különböző jellegű rajzi információk csoportosíthatók és szervezhetők. Alkalmazásuk az írásvetítőknél használatos átlátszó fóliákhoz hasonlítható, a szükséges részleteket tartalmazó fóliát a vetítőre helyezzük, a feleslegeseket levesszük (anélkül, hogy a rajtuk lévő információ sérülne, illetve bármiféle torzulást szenvedne).

A lezárt fóliák tartalma 0-90% között elhalványítható, valamint, hogy a különböző nézetablakokhoz fóliatulajdonság felülírásokat adhatunk meg. Így ezek a szín, vonalvastagság, vonaltípus, nyomtatási stílus tulajdonságok felülbírálják a globális fóliatulajdonságokat. Ezeknek az új jellemzőknek megfelelően módosult a Fóliatulajdonság-kezelő párbeszédpanel is.

A 2009-es változattól a fóliakezelő parancsokat elérhetjük az új felhasználói felületben megjelent Kezdőlap (Home) szalagon is. A Fóliatulajdonság-kezelőt átdolgozták, most a hagyományos palettákhoz hasonlóan, transzparens módon használható. Megszűnt tehát az Alkalmaz és az OK gomb, a beállítások azonnal (vagy a Frissítés ikonra kattintás után) érvényesülnek. A fóliaszűrő beállítások hatása megjelenik a Kezdőlap szalag fólia listáján is.

Az e-könyv bemutatja  AutoCAD 2019 programban, a renderelésnél felhasználható anyagok létrehozását, módosítását, hozzárendelését is a fóliák objektumaihoz.

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2019-es változatának fóliakezeléssel és rajzobjektumok tulajdonságaival kapcsolatos tudnivalóit. Ezek nem sokat változtak az előző, 2018-as verzióhoz képest. Pontosabban a 2019-es változatban megjelentek a dwg fájlok automatikus összehasonlításával kapcsolatos parancsok, amelyek alapját a rajzelemek tulajdonságai képezik, ezért ezeket e kötetben mutatjuk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr2714774540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása