Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: Excel 2019 - Feladatok és megoldások 1. (magyar változat) e-book

2019. július 18. - Mercator

Ajánljuk: Excel 2019 - Feladatok és megoldások 1. (magyar változat) e-book

527 oldal/23,1 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5810-84-8

Betekintés a könyvbe!

Könyvünkben a Microsoft Office Excel 2019 magyar nyelvű változatának képlet- és listakezelésével, kimutatások készítésével, makrók, diagramok és objektumok használatával kapcsolatos összes lehetőségét igyekeztünk ismertetni, kitérünk az egyéni függvények készítésére, ábrázolására, a makrók és a Visual Basic programozás alapjaira, a munkalapba ágyazott vezérlők paraméterezésére, párbeszédpanelek kialakítására.

Bemutatjuk az új kereső és összegző függvények, a szeletelők és az értékgörbék használatát. A könyv a mindennapi életből vett példák tucatjai segítségével vezet be az Excel 2019-es változatának használatába.

A kötet 252, a gyakorlatban is előforduló feladat részletes, lépésről-lépésre bemutatott (olykor többféle) megoldását is tartalmazza, mely példákat egy 2 MB méretű munkafüzetben mellékelünk is a kötethez. A munkafüzet elején elhelyeztünk egy hiperhivatkozásos tartalomjegyzéket is, amelynek segítségével könnyen egy adott témával foglalkozó feladatra ugorhatunk.

Bár a feladatokat a magyar nyelvű programváltozatban oldottuk meg, a megoldások a kötet végén található magyar-angol függvénynévtár segítségével könnyen alkalmazhatók az angol nyelvű programváltozatban is. Erre annál is inkább szükség lehet, mert az Excel 2010-es, 2013-as, 2016-os, és 2019-es változatában az új függvények megjelenése mellett több átnevezés, átalakítás is történt. Bemutatjuk a 2016-os verzióban megjelent új (fatérkép, Pareto, hisztogram, dobozos ábra, többszintű gyűrű, vízesés) diagramtípusainak kezelését is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7014969672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása