Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD LT 2019 - Szövegkezelés (angol változat) , e-book

2020. július 31. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2019 - Szövegkezelés (angol változat) , e-book

105 oldal/3,6 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-615-5782-68-8

Betekintés a könyvbe!

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2019-es, angol nyelvű változatának szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalóit (amelyek a bekezdéses szövegeknél kis részben megváltoztak a 2017-es verziótól, például szöveghátteret alkalmazhatunk és új szimbólumokat illeszthetünk be, többhasábos elrendezést alakíthatunk ki, frissíthető, illetve objektumtulajdonságokat leíró mezőket szúrhatunk be).

Az AutoCAD LT hagyományosan sokrétűen kezeli a rajzok feliratozását. Számos szö­veg­font, azaz karakterminta áll rendelkezésre. A program 2019-es változatában használhatjuk az összes TrueType, OpenType karakterkészletet, amelyek rajzi megjelenítése a képernyőn is alakhű (WYSIWYG), bár vigyáznunk kell, mert egyesek típusokból az ékezetes betűk hiányoznak, illetve nem helyesen jelennek meg. Emiatt mindig végezzünk próbát egy betűtípus kiválasztása előtt. A szövegszerkesztés ablakát az ismert Word for Windows szövegszerkesztőhöz hasonló, könnyen kezelhető módon alakították ki (módosították az előző változatban megjelent párbeszédpanelt).

A szövegmegírás jellemzőit néven nevezhető stílusokba foglalhatjuk, hogy a későbbiek során ezekre a jellemzőkre elegendő legyen csak stílusnevükkel hivatkozni. A rajzok lényeges információkat (címpecsétek, alkatrészek, kitöltéssel és vonaltípussal nem szemléltethető rétegrendek címkéi, műszaki specifikációk, kiviteli utasítások, megjegyzések) hordozó részei a szövegek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr9416087334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása