Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: ProgeCAD 2017 - Kezdő lépések, e-book

2020. augusztus 05. - Mercator

Ajánljuk: ProgeCAD 2017 - Kezdő lépések, e-book

192 oldal/8,4 MB, Formátum: PDF.

ISBN 978-963-365-945-8

Betekintés a könyvbe!

E-könyvünkben a progeCAD alacsony árszintű, de tudásában a piacvezető AutoCAD programmal is versenyképes műszaki rajzprogramjának kezeléséhez szükséges alapvető információkat találja meg a kedves Olvasó. Tárgyaljuk a program telepítését, a legfontosabb beállításokat, a súgó kezelését, a koordináta rendszereket és az adatbevitelt, valamint a tárgyraszter, illetve a 2016-os verzióban megjelent dinamikus adatbevitel használatát. Sajnos, ez a változat csak angol nyelven érhető el, ráadásul a súgót meglehetősen visszafejlesztették (megszűnt a tartalom lap).

A 2017-es verzióban megjelent főbb újdonságok:

  • A legnagyobb újdonság, hogy a többi korszerű CAD programhoz hasonlóan itt is bevezették a Microsoft Office 2007-ben feltűnt szalagos felhasználói felületet. Azonban az Office programjaitól és az AutoCADtől eltérően, a progeCAD programban egyszerű lehetőséget biztosítottak arra is, hogy a szalagos és a klasszikus, menüs felhasználói felület között váltsunk.
  • A programnak elkészült 64 bites változata is, melynek használata másfél-háromszoros teljesítménynövekedéssel jár.
  • Új közzétételi lehetőségek jelentek meg a rajzok bitképes megosztására.
  • Új nyomtatási tulajdonságokat állíthatunk be a DWF, PNG, JPG fájlokhoz.
  • Új rajzparancsok jelentek meg, melyekkel gyorsabban megoldhatók a speciális feladatok: XOPEN, XPLODE, POLYSOLID, BCOUNT, LAYERWALK, SELECT­SIMI­LAR, ALIGNSPACE, VPSYNC, POINTCLOUDATTACH. A sebességre tett kedvező hatás mellett az is lényeges, hogy ezek az új funkciók már korábban megjelentek a konkurens CAD programokban (legelőször az AutoCADben), és így a kompatibilitást is erősítik.
  • Szintén a kompatibilitás fokozása érdekében új konvertáló modult építettek be a DWG, DXF és DGN formátumú dokumentumok átalakításához.
  • A kompatibilitás növelése érdekében jobban támogatják a DGN fájlok importját, melyeket alávetítésként is használhatunk, valamint a Collada (DAE), pontfelhő, Autodesk Civil3D, ADT és MDT fájlokat.
  • Továbbfejlesztették a LOFT, PURGE és QSELECT
  • Az új felhasználói felülettel áttértek a .NET API támogatására, így az AutoCAD alkalmazások könnyen portolhatók a progaCAD környezetbe.
  • Sajnos a súgó – szintén hasonlóan a többi CAD programhoz – jelentősen romlott: megszűnt a Tartalom lap, csak parancs és rendszerváltozó összefoglalót kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7616104668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása