Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD 2020 Biblia (angol változat) , e-book

2021. január 05. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD 2020 Biblia (angol változat) , e-book

1696 oldal/54,9 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-139-2

Betekintés a könyvbe!

Ez az e-könyv tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2020-as változatának síkbeli és térbeli rajzelemekkel kapcsolatos összes, fontosabb tudnivalóját. Ezek többek közt a dinamikus blokkoknak, dinamikus adatbevitelnek, új palettáknak, nézetbeállításoknak, modellezésnek, pontfelhő kezelésnek, asszociatív rajznézeteknek köszönhetően kissé megszaporodtak már az előző változatban. A kötetben mutatjuk be a telepítést, a rajzi segédeszközök, valamint a koordináta-rendszerek használatát és az állománykezelést, beleértve az Autodesk 360 felhőalapú megoldásainak kezelését is. A kötet végén egy külön fejezetet szentelünk a programmal foglalkozó webhelyeknek, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani…

A 2020-as változat újdonságai:

Az AutoCAD 2020 a professzionális térbeli (háromdimenziós) műszaki rajzprogram, amellyel a rajzok hatékonyan és biztonsággal megoszthatók, publikálhatók, közzétehetők az interneten. A szoftver által kezelt DWG formátum széleskörűen ismert. Az AutoCAD programozható, rengeteg iparági alkalmazást fejlesztettek ki hozzá (Land, Map, Civil, Mechanical, Architectural Desktop) sőt a gyártó cég licenckezelési politikája szerint az LT változatról kedvezményes áron lehet váltani a többet tudó háromdimenziós változatokra. A rajz megosztását segíti a weben használható, írásvédett DWF (Design Web Format) is.

Ez az e-könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2020-as változatának síkbeli és térbeli rajzelemekkel kapcsolatos alapvető tudnivalóit, melyek feltétlenül szükségesek a program használatához. Ezek többek közt a dinamikus blokkoknak, dinamikus adatbevitelnek, új palettáknak, nézetbeállításoknak, modellezésnek köszönhetően kissé megszaporodtak. A kötetben mutatjuk be a telepítést, a rajzi segédeszközök, valamint a koordináta-rendszerek használatát és az állománykezelést, beleértve az Autodesk 360 felhőalapú szolgáltatásainak kezelését is.

A 2020-as változat újdonságai:

Ismét változtattak a felhasználói felületen:

  • Javítottak a sötét téma megjelenítésén.
  • Élesítették az ikonokat.
  • Jobb kiemelést adtak a környezetfüggő szalaglapokhoz.

Bevezették a Blocks (Blokkok) palettát, így a blokkok mintaképe alapján gyorsabbá vált a blokkok beillesztése.

Átalakították a Purge (Tisztítás) funkciót, az új, nulla hosszúságú geometria és üres szövegobjektum eltávolítása paraméterek megjelentek a beállító párbeszédpanelen is. A nem tisztítható objektumokhoz további információk jeleníthetők meg és ezekre rázoomolhatunk.

Átalakították a rajzok összehasonlítását. Az összehasonlítás eredménye egyszerűen, pillanatfelvételként exportálható.

A MEASUREGEOM (GEOMMÉR) parancs új Quick (Gyors) opciójával a mérés sokat egyszerűsödött. Most elegendő a kurzort az objektumok felett és azok között mozgatni. A lehetséges méretek, távolságok azonnal megjelennek.

Új, a művelethez szükséges időt felére csökkentő telepítési technológiát vezettek be.

A fájlműveletekhez megjelenő párbeszédpaneleken választhatjuk a felhőbeli tárhelyeket is.

Átalakították a webes és mobil alkalmazásba történő mentést is.

A program megfelelően indul el különböző DirectX illesztőprogramok (Dx9, Dx11 vagy meghajtó nélkül) használata esetén, nagy felbontású (4K) monitorokon és két monitor használatakor is.

Internetes biztonsággal kapcsolatos fejlesztéseket vezettek be.

Megjelent hat új parancs (BLOCKSPALETTE – BLOKKPALETTA, BLOCKSPALETTECLOSE – BLOKK­PALETTA­BEZÁR, CLASSICINSERT – KLASSZIKUSBEILL, COMPARECLOSE – ÖSSZEHASONLÍTÁSBEZÁR, COMPAREEXPORT – ÖSSZE­HASONLÍTÁSEXPORT, COMPAREIMPORT) és 4 új rendszerváltozó. Frissült 8 parancs és egy rendszerváltozó, elavult egy parancs és két rendszerváltozó. Ezek a változások ismét egyszerre jelentek meg az AutoCAD LT verzióban is.

Sajnos a program követelményei most is megnőttek a hardverrel szemben. Már csak 64 bites operációs rendszeren futtatható (az LT verzióval egyetemben), a szakrendszeri kiegészítőkhöz legalább 16 GB memória szükséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr1716372602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása