Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: AutoCAD LT 2021 Biblia (angol változat), e-book

2021. február 07. - Mercator

Ajánljuk: AutoCAD LT 2021 Biblia (angol változat), e-book

1393 oldal/45,4 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-400-3

Betekintés a könyvbe!

Ez az e-könyv tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD LT 2021 program telepítésével, általános kezelésével, új projektek létrehozásával, a koordináta rendszerekkel, az adatbevitellel és a rajzolással, blokkok és fóliák kezelésével, valamint a megjelenítéssel, közzététellel, nyomtatással, rajzi segédeszközökkel, testre szabással kapcsolatos tudnivalóit. Részletesen bemutatjuk a felhőbeli A360 szolgáltatás használatát, a tervek megosztását is. A kötet végén bemutatjuk a fontosabb, témánkkal, illetve kapcsolódó szakterületekkel foglalkozó webhelyeket is, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani…

A 2021-es változat újdonságai:

Átalakították a TRIM (METSZ) és EXTEND (ELÉR) parancsokat. Most a határvonalak előzetes, egyenkénti kijelölése helyett, ezeket az új, alapértelmezett gyors módban a program automatikusan meghatározza. A nem metszhető rajzelemeket a program törli. Ehhez vezették be a TRIMEDGES és TRIMEXTENDMODE rendszerváltozókat.

Továbbfejlesztették a revízióbuborékot, amely a kezdeti ívek méretét az aktuális nézet átmérőhosszának százaléka alapján határozza meg. Ez a helyi menü Properties (Tulajdonságok) palettáján vagy az új REVCLOUDPROPERTIES (REVBUBORÉK­TULAJ­DON­SÁGOK) paranccsal módosítható. Az új REVCLOUDARC­VARIANCE rendszerváltozóval szabályozható az ív húrhosszok változatossága.Az új MEGTÖRÉSPONTBAN paranccsal a kijelölt vonal, ív, vonallánc rajzelem a kattintás helyén két rajzelemmé bontható. A művelet megismételhető az Enter billentyűvel.

Az átalakított MEASUREGEOM (GEOMMÉR) paranccsal gyorsabban meghatározhatjuk a zárt geometriai elemek területét és kerületét.Az előfizetők számára előnyös, hogy a OneDrive-, Dropbox- vagy Box-fiókba mentett rajzokhoz a program verziótörténetet is létrehoz és a korábbi változatokat az új Drawing History (Rajz előzményei) palettán jeleníti meg. Ezek összehasonlíthatók az aktuális rajzzal. A DWG History parancs elérhető a View szalaglap History paneljén. 

A Drawing History palettát nyitja meg a XCOMPARE (RAJZELŐZMÉNYEK) parancs és zárja be a XCOMPARECLOSE (RAJZ­ELŐZMÉNYEKBEZÁR) parancs. A paletta állapotát a DWG­HISTORYSTATE rendszerváltozóval kérdezhetjük le.A grafikus teljesítmény növelése érdekében kikapcsolhatóvá tették a rajzok újragenerálását (RTREGENAUTO rendszerváltozóval).Továbbfejlesztették a Blocks (Blokkok) palettát. A rajzban felhasznált blokkokat felhőtárhelyen elhelyezett változataikkal szinkronizálhatjuk, így a tervező csapat mindig azonos blokkokat használhat. 

A blokkok szinkronizálásának helye az Options (Beállítások) párbeszédpanel Blocks Recent Folder Location (Blokkok legutóbbi mappájának helye) elemével rögzíthető, lekérdezhető, beállítható a BLOCKSRECENTFOLDER rendszerváltozóval is. Az új blokk beszúrásához hozták létre az INSERT­CON­TENT (TARTALOM­BESZÚR) parancsot.

A rajzverziók összehasonlításához hasonlóan a külső referenciák is összehasonlíthatók a rajzzal (XCOMPARE – XÖSSZE­HASONLÍT), és a program revízióbuborékkal jelzi az eltéréseket.Átalakították az érintésérzékeny eszközökön alkalmazható érintéssel, gesztusokkal vezérlést is.Továbbfejlesztették az AutoLISP környezetet is.

Összességében 10 új parancs (BREAKATPOINT – MEG­TÖRÉSPONTBAN, DWGHISTORY – RAJZELŐZMÉNYEK, DWG­HISTORYCLOSE – RAJZELŐZMÉNYEKBEZÁR, -INSERT­CON­TENT – -TARTALOM­BE­SZÚR, -PAGESETUP – -OLDALBEÁLL, REVCLOUD­PROPERTIES – REVBUBORÉK­TULAJ­DONSÁGOK, XCOMPARE – XÖSSZE­HASONLÍT, XCOMPARECLOSE – XÖSSZEHASONLÍTBEZÁR, XCOMPARERCNEXT – XÖSSZE­HA­SON­LÍT­KÖVETKEZŐ, XCOMPARERCPREV – XÖSSZE­HASON­LÍTELŐZŐ) és 12 rendszerváltozó jelent meg. Az időközben megjelent 2020.1 programban is megjelent egy új rendszerváltozó (TEXTLAYER).

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr7516419354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása