Bónusz: e-book hírek, ajánlások, köztük ingyenes letöltési hivatkozásokkal

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Hírek, tippek az IT és telekom világából

Ajánljuk: Adobe Photoshop CC 2021 - Képmanipuláció (magyar változat), e-book

2021. február 09. - Mercator

Ajánljuk: Adobe Photoshop CC 2021 - Képmanipuláció (magyar változat), e-book

434 oldal/21,3 MB, formátum: PDF.

ISBN 978-963-494-463-8

Betekintés a könyvbe!

Minthogy sokan – egyre többen – érdeklődnek a digitális fényképkészítés iránt, valamint a digitális fényképezőgépekből származó képek száma is ugrásszerűen megnőtt, ezért most, a bevezetésben ismertetünk egy olyan munkafolyamatot, amelynek következetes végrehajtása minden digitális fényképen javíthat. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a minőségi javulás mellett a hatékonyság fokozásával is jár egy jól bevált, egységes feldolgozási lépéssor alkalmazása. Az újabb képmanipulációs lehetőségeknek köszönhetően a feldolgozási lépéssor is tovább bővült. A CC 2017 verzióban jelentősen bővítették a Camera Raw (10), a könyvtárak és a rétegstílusok lehetőségeit, ezen jóval túlmentek a CC 2021 változatban: a Camera Raw program sosem látott mértékben véltozott az előző verzió óta. A Camera Raw 11 változatától mélységélesség tartományt importálhatunk, és színezet maszkokat használhatunk.

Ezen kívül változtak:

  • Az új Adobe Sensei alapú Neural Filters szűrőkkel pontosabban színezhetjük a régi fejete-fehér képeket, módosíthatunk az arckifejezéseken.
  • Könnyen és gyorsan cserélhetjük ki egy képen az égboltot, melyhez a program hozzáigazítja a táj színeit is.
  • A program használatát az új Felfedezés panelen megjelenő leckék, videók segítségével is tanulhatjuk.
  • A felhőalapú dokumentumok közvetlenül elérhetők a programban. Ezen dokumentumok korábbi változatait is meg­tekinthetjük, helyreállíthatjuk. A felhődokumentumok beállítás alapján offline is használhatók.
  • A mintázatok beillesztése előtt élőképen győződhetünk meg a mintázat megjelenéséről, miközben az alap mintát elforgatjuk, méretezzük.
  • Az élő alakzatok vásznon elhelyezkedő eszközökkel vagy a Tulajdonságok panel eszközeivel módosíthatók.
  • Az intelligens objektumok változásai visszavonhatók. A technológiai előzetes automatikusan új rétegeket hoz létre Intelligens objektumokra történő festésko.
  • Új külső féltől származó bővítmények (Slack, Trello) jelentek meg az együttműködéshez.
  • A készletek keresése funkció az Ecsetek, Színtárak, Színátmenetek, Stílusok, Mintázatok és Alakzatok panelek szerves része lett.
  • A technológiai előzetesként elérhető Tartalomérzékeny szegélykövető eszközzel könnyen görbét rajzolhatunk egy objektum köré.
  • Továbbfejlesztették a maszkolást és kijelölést, hogy pontosabban kiválaszthassuk a hajas, szőrzetes részeket a portrékon. A beállítások egyéni készletként elmenthetők. Új szín- és objektumérzékeny szegélyfinomítási mód is megjelent.
  • Továbbfejlesztették a tartalomérzékeny kitöltést, a szövegtámogatást (japán nyelvre is), a valós méretű megjelenítést.
  • Három újabb kamera és 13 új objektumtípus jelent meg a támogatott eszközök körében.
  • 37 darab, felhasználók által bejelentett, köztük kritikus, a program összeomlását okozó hibát javítottak. Részletesebben lásd a https://helpx.adobe.com/hu/photoshop/kb/fixed-issues.html

A bejegyzés trackback címe:

https://ict-tipp.blog.hu/api/trackback/id/tr816421494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása